Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na slanině a na houbách

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Oblíbená vepřová játra na cibulce jsou v tomto receptu obohacena o hříbky a slaninu a dochucená kmínem a sladkou a uzenou paprikou. Pokrm je snadný na přípravu a nezabere vám mnoho času, Podávejte s rýží a posypejte cibulkovou natí.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 742 kJ /
1 133 kcal
Bílkoviny101,41 g
Tuky64,61 g
Vláknina4,99 g
Cholesterol 1,60 g
Sodík 1,29 g
Sůl3,50 g
Sacharidy35,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olej, jemně pokrájenou cibuli a krátce osmahneme. Pak přidáme na stejnoměrné kousky pokrájená játra, orestujeme, posypeme paprikou, kmínem, zalijeme vývarem a dusíme. Krok 2: Houby očistíme, nakrájíme a podusíme na másle. Krok 3: Když jsou játra téměř měkká, přidáme podušené houby a zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody. Necháme společně provařit alespoň 15 minut Krok 4: Když jsou játra měkká, osolíme a dochutíme pepřem. Krok 5: Na talíři posypeme cibulkovou natí.

TIP: Pokrmy z vnitřností

Zveřejněno 5. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na slanině a na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZzWw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na slanině a na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZzWw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

maris: kompliment....!

ing.zdenek.trojan@seznam.cz: moc děkuji, že jste si vybral tento recept, krásně jste ho vylepšil;-):-K

Skvělá harmonie chuti, játra jsem nakonec vůbec nesolil, slanina potřebnou chuť dodala. Podával jsem s rýží obarvenou čerstvým kořenem kurkuma a oblohouv páře blanširovanych lusků hrášku. :-K:yes:

:-)<3:yes::yes: Dobrý nápad, moc pěkný recept a nádherná prezentace. :-K

ZbynekB: drůbeží játra jsou dobrá obměna, moc děkuju;-):-K:-K

Použil jsem játra drůbeží, slaninu jsem neměl a místo zeleného zdobení jsem dal sterilizovanou papriku. Recept nemá chybu. Jednoduché a chutné. :-)

maris: Včera jsem uvařila, mám ještě na dnešek a je to moc dobré! :yes::-8 Fotku nemůžu přidat, mám nějaký problém s fotografováním. Tak příště vyfotím, určitě recept zopakuji. :-D<3 Dík za recept a zdravím! :-K:-K:-K

tak tohle určitě zkusím :-p...hříbky já můžu!:-p

misza: moc děkuju:-), příště zkusím podle Tebe;-), fotka je krásná:yes:

Já mám dojem, že už jsem takhle s játry taky experimentovala, jen si nejsem jistá, jestli to nebyla hlíva.:yes:

Maris :-) skvělý recept. Moc jsme si pochutnali. Malinko jsem si recept poupravila. Přidala jsem nové koření a jalovec. Nakonec jsem přimíchala 2 lžíce zakysané smetany. Děkuji za inspiraci. Posílámn bodíka a fotku.:yes:

Tak to mi uteklo:-p:yes:

Děkuju, budu ráda, když někdo vyzkouší;-):-), Bibinko, asi to bude na Tobě;-):-))

Maris, ale ty jatýrka vypadaqjí božsky a budou i tak dobrý, ještě mě to nenapadlo přidat k nim hřiby, i když možná žampiony joo. Prostě a jasně máš 15.bod a ať žijou náhodné recepty:yes:

:-KNádherné:yes:+

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
játra na houbách, kuřecí játra na houbách, vepřová játra na cibulce a slanině, veprova jatra na slanine, vepřová játra s žampiony, jatra na slanine, játra a houby, vepřová játra na žampionech, vepřová játra, vepřová játra s houbami, vepřová játra s s houbami, játra na cibulce a slanině, hovězí játra na houbach, vepřová játra s paprikou, vepřové na houbách, játra s houbami, játra s houbama, vepřové játra na slanině, játra houby, houby játra

Suroviny:
játra vepřová, slanina, houba hřib, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, kmín celý, mouka, vývar masový, olej, máslo, sůl, pepř mletý, nať cibulová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu