Penne alla Norma
Tento tradiční zeleninový sicilský pokrm, pojmenovaný po slavné opeře, si vás získá skvělou chutí, kterou tvoří opečený lilek a rajčatová omáčka, a doplňuje čerstvá bazalka a chilli.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 289 kJ / 547 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,70 g |
Tuky | 42,70 g |
Vláknina | 18,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 28,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na kostky, prosolíme a necháme okapat. Je-li potřeba, ještě vysušíme papírovou kuchyňskou utěrkou.
Krok 2: Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej a krátce na něm opečeme oloupanou a nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek a připravený lilek. Vše opečeme.
Krok 3: Nakonec vmícháme nakrájená rajčata, nasekanou bazalku a passatu, a povaříme. Solíme opatrně, protože jsme již osolili lilky. Opepříme a dochutíme chilli vločkami.
Krok 4: Těstoviny uvaříme dle návodu na al dente. Trochu vody z těstovin si ponecháme na podlití omáčky, pokud by byla příliš hustá.
Krok 5: Penne smícháme s omáčkou, a ihned podáváme. Na talíři posypeme parmazánem.
Zveřejněno 18. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Penne alla Norma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LBR
Moje poznámka
Penne alla Norma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LBR
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Malinové "obrázky"
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 7 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 21 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 23 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 1 hodinou
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 2 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 6 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 6 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 17 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 22 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 22 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak 20. 12. 2024 14:22
Suroviny:
těstoviny penne,
lilek,
rajče cherry,
passata rajčatová,
cibule,
česnek,
bazalka čerstvá,
olej olivový,
vločky chilli,
sůl,
pepř mletý,
parmazán
Komentáře (8)