Bramborový crumble se špenátem
Pod názvem crumble nemusíte hledat pouze sladkou dobrotu. Zkuste tento slaný bramborový koláč pod stejným názvem podle naší autorky. Rychle a jednoduše připravené jídlo určitě osloví příznivce snadné přípravy pokrmů v troubě, nebo remosce.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 740 kJ / 894 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,10 g |
| Tuky | 43,73 g |
| Vláknina | 15,67 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 648 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 103,93 g |
Postup přípravy
Scedíme je a necháme vychladnout. Krok 2: Do mixeru vložíme natrhané rohlíky, nakrájenou cibuli a rozmixujeme. Promícháme s jemně nakrájenou petrželkou, lístky oregana, olivovým olejem a solí. Krok 3: Zapékací misku vymažeme máslem, rozložíme polovinu plátků brambor, osolíme opepříme a posypeme listy špenátu. Opět mírně osolíme a posypeme česnekem. Na špenát položíme zbytek brambor a posypeme připravenou "drobenkou". Krok 4: Zapékáme cca 30 minut dozlatova. V troubě na cca 180 °C, lze i v remosce.
Podáváme jako přílohu nebo jako samostatný pokrm s libovolnou zeleninou.
Zveřejněno 21. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový crumble se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w9M3
Moje poznámka
Bramborový crumble se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w9M3
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 18 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 21 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 28 minutami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 1 hodinou
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 2 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 3 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 4 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 6 hodinami
Suroviny:
brambory,
špenát baby,
cibule,
rohlík,
petrželka hladkolistá,
koření oregáno,
česnek sušený,
máslo,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)
Dotaz: na zemiaky a špenát už netreba olej, maslo? Stačí na spodok maslo a v drobenke čo je olej? Dík.