Smažené obalované lilkové střapce
Obalený smažený lilek je lahodná pochoutka, která kombinuje křupavý povrch s jemnou a šťavnatou dužinou lilku. Tento pokrm je ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Servíruje se s dipem podle chuti, například česnekovým, jogurtovým nebo se zeleninovým salátem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 882 kJ / 689 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,69 g |
Tuky | 55,22 g |
Vláknina | 0,83 g |
Cholesterol | 846 mg |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 2,48 g |
Sacharidy | 8,87 g |
Postup přípravy
Kdo chce, může ještě přidat jemně nastrouhaný sýr (nedala jsem). Krok 4: Do rozehřáté pánve dáme zahřát olej na smažení. Lilkové střapce necháme okapat na sítu a obalíme nejprve ve strouhance a poté ve vaječné směsi. Ihned vkládáme opatrně do oleje a osmažíme dozlatova. Odkládáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Krok 5: Podáváme teplé i studené samotné s dipem dle chuti (nejlépe česnekovým), doplníme čerstvou zeleninou nebo salátem, lze i s vařenými bramborami.
Zveřejněno 22. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené obalované lilkové střapce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk8jL
Moje poznámka
Smažené obalované lilkové střapce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk8jL
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Malinové "obrázky"
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 7 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 21 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 23 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 1 hodinou
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 2 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 6 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 6 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 17 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 22 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 22 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak 20. 12. 2024 14:22
Suroviny:
lilek,
sůl,
voda,
strouhanka,
olej,
vejce,
majonéza,
paprika sušená uzená,
paprika sušená sladká,
chilli,
česnek sušený,
sůl,
sýr nastrouhaný
Komentáře (6)