Medailonky s cuketovo-dýňovým zelím
Tento recept je lahodnou kombinaci šťavnatého masa a jemného, chutného zelí z cukety a dýně. Křehké medailonky se skvěle doplňují se svěží cuketou a jemnou sladkostí dýně. Pokrm je nejen plný chuti, ale také krásně barevný a výživný.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 973 kJ / 1 427 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,59 g |
Tuky | 60,19 g |
Vláknina | 27,85 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 669 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 72,36 g |
Postup přípravy
Maso 2x umeleme, osolíme, okořeníme, přidáme mouku, škrob a zamícháme. Pokud je maso příliš suché, můžeme přidat trochu vody a opět důkladně promícháme. Mokrýma rukama utvoříme malé nižší placičky, které krátce opečeme na sádle. Krok 2: Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, vrátíme zpět medailonky, podlijeme a podusíme 15 minut. Do sosu přidáme bujónovou kostičku a povaříme. Krok 3: Zelí:
Dýni oloupeme, cuketu neloupeme, ale vybereme semena. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a dýni, osolíme, okmínujeme a dusíme do měkka. Na konec dochutíme solí, kmínem, octem, cukrem a vydusíme veškerou tekutinu.
Zveřejněno 28. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medailonky s cuketovo-dýňovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jkg
Moje poznámka
Medailonky s cuketovo-dýňovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jkg
Nejnovější recepty
Plzeňský špíglák
Přidáno před 7 hodinami
Kaštanová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Český kapr
Přidáno před 7 hodinami
Ryba v kapustovém kabátku
Přidáno před 7 hodinami
Čokoládové košíčky s pařížským krémem
Přidáno před 14 hodinami
Slaninové zavinuté balíčky na špejli
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Tatarka podle ČSN musela obsahovat víno: Příprava je jednoduchá a výsledek zachutná víc než kupovaná omáčka
Gastro glosa: Předvánoční stres, desítky druhů cukroví a pořád nic není hotový? Milé ženy a mámy, děláme si to samy...
Kuře na paprice podle Kuby z MasterChefa: Přidání čerstvé kapie dodá lepší chuť, tučná smetana zase jemnost, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Pískové" brambory - Patate sabbiose
barypb před 6 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
Macaag před 7 hodinami
Koupel hraběnky Báthory
Soropa před 8 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Javor před 9 hodinami
Buřty na pivě s kečupem
Lucie1001 před 9 hodinami
Patizonový krém s houbami
olgam před 10 hodinami
Pravý vepřový guláš
Martin87 před 14 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kdyzjehlad před 14 hodinami
Majonéza bez vajec
manina před 14 hodinami
Hřejivá batátovo-mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem
Wikki před 16 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
mouka hladká,
škrob,
sůl,
koření,
kmín drcený,
bujón,
sádlo,
cuketa,
dýně hokkaido,
cibule,
sádlo,
sůl,
cukr,
ocet,
kmín celý
Komentáře (1)