Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicové šišky se švestkovým pyré

Česká kuchyně je jedinečná svými sladkými jídly, která podáváme jako hlavní chod. Mezi ně patří i tyto zajímavé skořicové šišky z vařené rýže. Podáváme je přelité lahodným švestkovým pyré.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mikesska-25

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 903 kJ /
2 128 kcal
Bílkoviny57,58 g
Tuky19,06 g
Vláknina22,60 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 747 mg
Sůl1,83 g
Sacharidy420,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži propláchneme pod horkou vodou a vložíme do hrnce společně se skořicí, špetkou soli a asi 3 lžícemi cukru. Zalijeme mlékem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Krok 2: Během této doby rýži často mícháme, protože se mléko téměř vyvaří, aby se nelepila na dno hrnce. Rýži odstavíme a necháme zchladnout. Krok 3: Mezitím uvaříme švestky i se slupkou a 2 lžícemi cukru. Po uvaření a scezení je rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Krok 4: Do zchladlé rýže zamícháme vejce, dle potřeby zahustíme krupičkou či necháme povolit mlékem a tvoříme větší šišky. Vaříme je v osolené vodě asi 10 minut. Krok 5: Šišky podáváme přelité švestkovým pyré a posypané moučkovým cukrem.

TIP: Další oblíbená sladká jídla

Zveřejněno 23. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové šišky se švestkovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6LXL

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové šišky se švestkovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6LXL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže, mléko polotučné, vejce, skořice celá, švestky, cukr krupice, sůl

Přidat fotografie receptu