Skořicové šišky se švestkovým pyré
Česká kuchyně je jedinečná svými sladkými jídly, která podáváme jako hlavní chod. Mezi ně patří i tyto zajímavé skořicové šišky z vařené rýže. Podáváme je přelité lahodným švestkovým pyré.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 903 kJ / 2 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,58 g |
Tuky | 19,06 g |
Vláknina | 22,60 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 747 mg |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 420,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rýži propláchneme pod horkou vodou a vložíme do hrnce společně se skořicí, špetkou soli a asi 3 lžícemi cukru. Zalijeme mlékem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
Krok 2: Během této doby rýži často mícháme, protože se mléko téměř vyvaří, aby se nelepila na dno hrnce. Rýži odstavíme a necháme zchladnout.
Krok 3: Mezitím uvaříme švestky i se slupkou a 2 lžícemi cukru. Po uvaření a scezení je rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré.
Krok 4: Do zchladlé rýže zamícháme vejce, dle potřeby zahustíme krupičkou či necháme povolit mlékem a tvoříme větší šišky. Vaříme je v osolené vodě asi 10 minut.
Krok 5: Šišky podáváme přelité švestkovým pyré a posypané moučkovým cukrem.
Zveřejněno 23. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicové šišky se švestkovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LXL
Moje poznámka
Skořicové šišky se švestkovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LXL
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 6 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 9 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 23 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukroví - plněné ořechy
renias před 25 minutami
Kuře po staropražsku
Hanes před 27 minutami
Bramborové knedlíky
snejkee před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 4 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 5 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 7 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 8 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 8 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 20 hodinami
Suroviny:
rýže,
mléko polotučné,
vejce,
skořice celá,
švestky,
cukr krupice,
sůl
Komentáře (1)