Zeleninové placičky s cuketou a koriandrem
Skvělý a snadný recept na zeleninové placičky s cuketou a koriandrem, díky kterému zužitkujete zbytky zeleniny z ledničky. Kombinace výrazného koření a svěžího jogurtu s koriandrem, udělá z jednoduchých placiček opravdovou lahůdku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 058 kJ / 1 209 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,61 g |
Tuky | 19,40 g |
Vláknina | 19,54 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 124 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 210,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku vsypeme do mísy a promícháme ji s chilli, římským kmínem, kari, polovinou nasekaných koriandrových lístků, asi 1 lžičkou soli a olejem. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou mrkev a cuketu, drcený česnek, drobné brokolicové (nebo květákové) růžičky a necháme 10 minut odstát.
Krok 2: Poté přilijeme ke směsi tolik vody, aby vzniklo hustší lepivé těsto.
Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej. Lžící nabíráme zeleninovou směs a smažíme z obou stran dozlatova. Každou placičku pak jemně vysušíme papírovou utěrkou, abychom odstranili přebytečný tuk.
Krok 4: Bílý jogurt osolíme, promícháme se zbylými lístky koriandru a podáváme jako dip k teplým zeleninovým placičkám.
Zveřejněno 9. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninové placičky s cuketou a koriandrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklWP
Moje poznámka
Zeleninové placičky s cuketou a koriandrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklWP
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 4 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 8 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 21 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové knedlíky
snejkee před 33 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 2 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 3 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 7 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 7 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 18 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 22 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 23 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
chilli,
římský kmín mletý,
koření kari,
koriandr,
olej,
cibule,
mrkev,
cuketa,
česnek,
olej,
jogurt bílý,
sůl
Komentáře (4)