Hraběnčiny řezy s vlašskými ořechy
Hraběnčiny řezy patří mezi vůbec nejoblíbenější moučníky a je vhodný i pro slavnostní příležitosti. Recept je malinko náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Jablečná náplň je plná vlašských ořechů a ovoněná skořicí a rumovým cukrem.
Suroviny pro 1 plech
pekáček 23x35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 726 kJ / 6 149 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,44 g |
Tuky | 334,80 g |
Vláknina | 42,10 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 518 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 653,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky s cukrem a povoleným máslem utřeme do světlé pěny.
Krok 2: Přisypeme mouku s kypřicím práškem, přidáme smetanu a vypracujeme hladké těsto. Není až tak tuhé, že by šlo snadno vyválet.
Krok 3: Třetinu těsta dáme do mrazáku. Zbylé těsto namačkáme na dno pekáčku vyloženého pečícím papírem.
Krok 4: Ořechy nasekáme a polovinu jich nasypeme na těsto.
Krok 5: Jablka oloupeme a nastrouháme. Rozprostřeme do pekáčku na těsto, posypeme skořicí a cukrem s příchutí rumu. Navrch nasypeme zbylé ořechy.
Krok 6: Na další vrstvu vyšleháme sníh, nejlépe ze 6 bílků. Ty začneme šlehat se špetkou soli, pak přisypeme cukr a přidáme i škrob. Nakonec přimícháme ocet.
Krok 7: Sníh rovnoměrně natřeme na jablka.
Krok 8: Nakonec navrch nastrouháme zbylé těsto z mrazáku.
Krok 9: Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut.
Krok 10: Koláč krájíme až po vychladnutí. Potom jej posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 13. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hraběnčiny řezy s vlašskými ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYoA
Moje poznámka
Hraběnčiny řezy s vlašskými ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYoA
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 5 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 10 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 2 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 3 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 5 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 6 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 6 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 7 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 7 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 7 hodinami
Suroviny:
žloutek,
cukr krupice,
máslo,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
smetana,
jablko,
skořice mletá,
cukr,
ořechy vlašské,
bílek,
sůl,
cukr krupice,
ocet vinný,
škrob bramborový,
cukr moučkový
Komentáře (4)