Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý závin s ořechy a čokoládou - z formy

Doma pečený moučník patří neodmyslitelně k víkendovému odpoledni. Příprava kynutého těsta v domácí pekárně je téměř bez práce, po vykynutí stačí rozválet, potřít náplní z ořechů, čokolády a rozinek, zavinout a upéct. A úžasný moučník je na světě.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí

105 min (70 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 197 kJ /
3 632 kcal
Bílkoviny63,63 g
Tuky172,87 g
Vláknina26,86 g
Cholesterol 452 mg
Sodík 501 mg
Sůl1,19 g
Sacharidy421,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně. Nejprve do nádoby pekárny dáme vlažné mléko, žloutek a rozpuštěný vlahý tuk. Pak přidáme mouku smíchanou se špetkou soli a cukrem, nahoru rozdrobíme čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto. Krok 2: Mezitím co kyne těsto, připravíme náplň. V rendlíku se silnějším dnem rozpustíme 30 g másla, přidáme nasekané ořechy, rozinky a za stálého míchání necháme ořechy krátce "rozvonět". Pak do směsi přidáme cukr, mícháme, až se začne rozpouštět. Odstavíme, vmícháme nasekanou čokoládu a rum. Necháme trochu zchladnout, směs použijeme vlažnou. Krok 3: Po vykynutí těsto rozválíme do obdélníkového tvaru, rozetřeme náplň a svineme do závinu. Krok 4: Vložíme do chlebíčkové formy vyložené papírem na pečení, přikryjeme utěrkou a necháme kratší dobu kynout, asi 15-20 minut. Krok 5: Pak formu vložíme do trouby předehřáté na 175-180 °C a pečeme zhruba 35-40 minut. Po upečení závin vyjmeme a necháme zchladnout na mřížce.

TIP: Top 7: Čokoládové moučníky

Zveřejněno 14. 1. 2020

Poznámka autorky Merylas

Zdroj receptu: Chvilka v kuchyni.

Pekla jsem v chlebíčkové formě o rozměrech 36 x 11,5 cm, ale mohla by se použít menší.

V původním receptu se měl závin na povrchu propíchat vidličkou, ale myslím, že to nebude třeba. Závin jsem ničím nepotírala.

Jak na výrobu kynutého těsta bez domácí pekárny: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý závin s ořechy a čokoládou - z formy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G4EK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý závin s ořechy a čokoládou - z formy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G4EK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

jalamo: Marie Svarcova: Děkuji.:-K

:yes:

:-)<3:yes::yes:Recept i foto se mi líbí. Jsem ráda, že tu recept opět je - v létě lecos unikne.:-K

magdalenka: A že těch receptů nepovšimnutých tu je..:-)

Taký krásny recept...a ostáva nepovšimnutý...

Tématické fráze:
guláš z debrecinskych klobásy, cokoladovy kynuty zavin, kynutý čokoládový zavin, kynuty zavin v domaci pekarne, domácí pekárna orechovy zavin, kynutý závin, kynuty závin cokoladovy, ořechový závin, kynute zaviny do pekárny, kynuté záviny cokoládové, kynutý ořechový zavin, ořechový závin kynutý z domácí pekárny, kynuté záviny, cokoladovy zavin z domácí pekárny

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, sůl, mléko, máslo, žloutek, droždí čerstvé, ořechy vlašské, čokoláda hořká, rozinky, máslo, cukr krupice, rum

Přidat fotografie receptu