Pikantní masové miniplacičky
Jednoduché, chutné a velice nápadité je toto pohoštění, které připravíme z mletého kuřecího masa. Na plátek bagetky je položena osmažená placka, kterou dochutíme pálivou omáčkou, majonézou, nakládanou cibulkou a zeleninou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 329 kJ / 1 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,97 g |
Tuky | 127,17 g |
Vláknina | 3,47 g |
Cholesterol | 476 mg |
Sodík | 927 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 32,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky vložíme mleté kuřecí maso, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, přidáme čerstvě mletý pepř, jedno malé vejce a zahustíme dle potřeby strouhankou.
Krok 2: Ze vzniklé hmoty vytvoříme malé kuličky a z nich uděláme placičky o přibližném průměru 3,5 cm. Poté je zvolna osmažíme na sníženém stupni tepla na sádle nebo oleji. Hotové odkládáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk.
Krok 3: Kornbagety nakrájíme na kolečka stejného počtu jako je placiček. Každý kousek bagety na řezné straně lehce potřeme majonézou smíchanou s cca 5-6 kapkami srirachy.
Krok 4: Na každou porci poté dáme malý kousek listu salátu a na ten položíme smaženou placičku, ozdobíme hvězdičkou majonézy, přidáme malý kousek salátové okurky a dozdobíme naloženou červenou cibulkou.
Zveřejněno 12. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní masové miniplacičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k9PA
Moje poznámka
Pikantní masové miniplacičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k9PA
Nejnovější recepty
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 5 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 19 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 21 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Francouzský bramborový salát
Přidáno 20. 12. 2024 12:00
Miniindiánky
Přidáno 20. 12. 2024 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 8 minutami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 1 hodinou
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 4 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 4 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 15 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 20 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 20 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak před 23 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem
borovec 20. 12. 2024 12:06
Suroviny:
maso,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
paprika sušená uzená,
vejce,
strouhanka,
sádlo,
majonéza,
salát,
okurka čerstvá,
cibule
Komentáře (26)