Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chowder s treskou

Chowder je oblíbená americká polévka, obvykle připravená z mořských plodů či ryb. Protože je velmi hustá a sytá, můžeme ji podávat i jako hlavní chod. Tentokrát ji připravíme z tresky, čedaru, pórku a brambor.

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moanka Moanka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 430 kJ /
2 254 kcal
Bílkoviny115,15 g
Tuky168,68 g
Vláknina10,90 g
Cholesterol 497 mg
Sodík 3,14 g
Sůl7,72 g
Sacharidy64,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na kostičky a ve velkém rendlíku s těžkým dnem ji opečeme na tuku, který pustí. Vyjmeme a odložíme. Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a pórek na kolečka. V tuku v rendlíku rozpustíme máslo. Vsypeme cibuli a pórek, opékáme na středním ohni asi 4 minuty. Přilijeme trošku vody, zmírníme oheň a přiklopíme. Dusíme asi 8 minut, aby vynikla sladkost zeleniny. Krok 3: Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme je na kousky. Krok 4: Polévku zaprášíme moukou, promícháme, osolíme, opepříme a vlijeme vývar či vodu. Přivedeme k varu. Vhodíme brambory. Zmírníme oheň na střední a vaříme, aby brambory změkly, ale nerozpadaly se. Čedar nastrouháme na jemnému struhadle a filet nakrájíme na cca 4 cm kousky. Krok 5: Když jsou brambory téměř hotové, přidáme smetanu a sýr (trochu smetany dáme stranou). Znovu přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme 3 minuty. Směs by měla být dost hustá. Není-li, rozmačkáme trochu brambor vidličkou a promícháme. Krok 6: Do polévky nyní vsypeme kousky ryby. Stačí jí jen jemné provaření, asi 2,5 minuty (je důležité ji neuvařit moc!). Podle chuti dosolíme, opepříme a přidáme petrželku. Krok 7: Servírujeme s lžící odložené slaniny.

TIP: Další tipy na syté polévky, které zahřejí

Zveřejněno 15. 9. 2024

Poznámka autorky Moanka

Recept jsem získala v časopise Apetit. Polévka je vskutku sváteční.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chowder s treskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/319DA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chowder s treskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/319DA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborná polévka. Naposledy jsem přidal i kukuřici, taky nám to tak chutnalo.

Tonja: Mockrát děkuji. 😊 U nás byla i na Vánoce… 😃
Přeji krásný zbytek roku a zdravý a šťastný ten rok příští… 😊

zuzi777a: Mockrát děkuji. To mě těší, že se líbí. Tak ať chutná… :-8 :-)
Přeji pěkné dny… :-K

To vypadá výborně! Miluju halaszlé, tak teď zkusíme pro změnu něco z jiného konce světa.:-*

Bayta: Moc děkuji. :-) I mne to velmi překvapilo, ale byl v tom vážně moooc chutný… <3

Určitě chutná výborně, hlavně ten čedar je tam zajímavý <3

Marie Svarcova: Děkuji Maruško, myslím, že ano, že by sis pošmákla… <3
Kamarádka říkala, že tu si udělají na Vánoce. :-) No, my možná taky, protože Rozálce nechutnají jikry. A ty jsou přitom v té Vánoční kapří polévce tak dobré… :-D :-8

:-)<3:yes::yes: Opravdu sváteční polévka. Takové já ráda a určitě by mi chutnala :-K

Suroviny:
slanina, máslo, cibule, pórek, mouka hladká, sůl, pepř mletý, vývar rybí, brambory, smetana, sýr chedar, filet z tresky, petrželka hladkolistá

Přidat fotografie receptu