Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Řízky připravené trochu netradičně, s trochu hořčice, pozvednou víkendový oběd ještě o kousek výš. K nim dejte ještě osvědčený bramborový salát podle autorky. To bude teprve lahoda! Až tento recept připravíte, dáte nám za pravdu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 59 956 kJ / 14 330 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 769,63 g |
Tuky | 377,84 g |
Vláknina | 1 721,59 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 41,39 g |
Sůl | 91,43 g |
Sacharidy | 1 103,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté brambory ve slupce uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Očištěnou cibuli nasekáme najemno, na sítu spaříme vroucí vodou, ihned prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
Krok 2: Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky, nebo nastrouháme nahrubo, uvaříme doměkka a scezené necháme necháme vychladnout. Uděláme domácí majonézu, nebo použijeme koupenou.
Krok 3: Okurky sladkokyselé nasekáme najemno nebo nastrouháme nahrubo a dáme do větší mísy na míchání salátu. Přidáme oloupaná, uvařená vejce nasekaná nadrobno a také šunku nakrájenou na malé kostičky, nebo máme-li ji vcelku, můžeme ji nastrouhat.
Krok 4: Přidáme do mísy vychladlé brambory oloupané a protlačené přes salátovou mřížku (na malé kostičky), cibuli, zeleninu, hořčici, ocet, lák a majonézu.
Krok 5: Osolíme dle chuti, opepříme a špetkou cukru přisladíme. Dobře promícháme, nejlépe rukou dobře omytou nebo použijeme jednorázové rukavice. Salát necháme uležet v chladu (nejlépe do druhého dne).
Krok 6: Plátky masa přes fólii naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem, vše vmasírujeme do masa. V mělké a široké misce prošleháme vejce s hořčicí a smetanou nebo bílým jogurtem, mírně přisolíme.
Krok 7: Připravené plátky obalíme v mouce, vaječné směsi a strouhance, kterou dobře přitiskneme a přebytečnou oklepeme. Smažíme postupně na středním stupni tepla a osmažené řízky odkládáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk.
Krok 8: Čerstvě usmažené řízky podáváme s předem z chladu vyjmutým salátem. Dle chuti si každý zakápne citronem.
Zveřejněno 20. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319AR
Moje poznámka
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319AR
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Malinové "obrázky"
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 7 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 21 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 23 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 1 hodinou
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 2 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 6 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 6 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 17 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 22 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 22 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak 20. 12. 2024 14:22
Suroviny:
brambory typ a,
cibule,
mrkev,
celer,
okurky sterilované,
majonéza,
vejce,
šunka od kosti,
sůl,
lák z okurek,
hořčice,
ocet,
cukr,
pepř mletý,
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
česnek sušený,
mouka hladká,
vejce,
hořčice,
smetana,
strouhanka,
sádlo,
citron,
petrželka
Komentáře (8)