Dýňový perník s rumovou polevou
Jemná chuť dýně v kombinaci s voňavým perníkovým kořením vytváří nezapomenutelnou kombinaci, která provoní celý domov. Tato vláčná buchta s rumovou polevou skvěle chutná a k přípravě stačí pár základních surovin. Výsledek vás nadchne!
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 714 kJ / 3 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,66 g |
Tuky | 147,10 g |
Vláknina | 19,95 g |
Cholesterol | 423 mg |
Sodík | 1,83 g |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 545,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky prosejeme mouku. Promícháme s kypřicím práškem, jedlou sodou a solí. V jiné míse prošleháme dohladka ostatní suroviny. Přidáme moučnou směs a krátce promícháme, aby se vše spojilo.
Krok 2: Nalijeme do plechu vyloženého pečicím papírem. Pečeme 40-45 minut na 170 °C. Necháme částečně vychladnout a potřeme marmeládou.
Krok 3: Na přípravu polevy budeme potřebovat malý kastrůlek, do kterého dáme rozpustit máslo. Přisypeme cukr a kakao. Za stálého míchání opatrně prohřejeme do rozpuštění cukru. Nakonec přidáme rum a nalijeme na perník (poleva nesmí být horká, pouze teplá). Posypeme sekanými ořechy a skladujeme v lednici.
Zveřejněno 25. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňový perník s rumovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73A4y
Moje poznámka
Dýňový perník s rumovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73A4y
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Malinové "obrázky"
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 7 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 21 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 23 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 1 hodinou
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 2 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 6 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 6 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 17 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 22 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 22 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak 20. 12. 2024 14:22
Suroviny:
pyré dýňové,
mléko,
olej,
cukr,
cukr třtinový,
vejce,
mouka hladká,
koření do perníku,
kypřící prášek do pečiva,
soda jedlá,
sůl,
marmeláda meruňková,
ořechy pekanové,
cukr moučkový,
máslo,
kakao,
rum
Komentáře (8)