Zadělávané bedly
Bedly jsou oblíbené houby, které často připravujeme jako řízek. Tentokrát je připravíme zadělávané v chutné kombinaci s vínem a smetanou. K bedlám podáváme opečenou pancettu.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 858 kJ / 444 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 31,72 g |
Vláknina | 6,16 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 17,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bedly očistíme a nakrájíme je na plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, česnek na plátky.
Krok 2: V hlubší větší pánvi orestujeme na másle cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme česnek a krátce jej opečeme. Poté do pánve přidáme bedly, majoránku a sůl. Krátce orestujeme asi 3 minuty a poté bedly podlijeme vínem. Vše opékáme, dokud se alkohol nevyvaří.
Krok 3: Do pánve vlijeme smetanu. Možná jí bude třeba o trochu víc podle toho, jak velké bedly jsme použili. Za občasného promíchání vaříme na středním plamenu do změknutí hub. Mezitím na pánvi opečeme na proužky nakrájenou pancettu.
Krok 4: Bedly na závěr dochutíme solí, pepřem a trochou citronové šťávy a podáváme je s uvařenou rýži, těstovinami nebo s chlebem a pancettou.
Zveřejněno 27. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zadělávané bedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmLP
Moje poznámka
Zadělávané bedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmLP
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 10 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 22 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 8 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 8 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 12 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 12 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 13 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 13 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 15 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 17 hodinami
Suroviny:
houba bedla,
máslo,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek,
šťáva citronová,
víno bílé,
smetana,
pancetta
Komentáře (1)