Zapečený jáhelník s ovocem
Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou skvělé na přípravu sladkých pokrmů. Připravte si tuto podzimní zapečenou kaši. Je kořeněná hřebíčkem, skořicí, kardamomem a její povrch zdobí třeba fíky nebo švestky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 274 kJ / 1 738 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,26 g |
Tuky | 38,39 g |
Vláknina | 34,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 396 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 273,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jáhly spaříme horkou vodou, potom je vložíme do hrnce, přidáme veškeré koření a zalijeme mlékem. Za občasného promíchání je vaříme s poodkrytou pokličkou na středním plameni přibližně 20 minut. Jakmile máš uvařenou jáhlovou kaši, odstav hrnec z plotny a vyjmi z ní hřebíčky.
Krok 2: Jakmile je kaše uvařená, odstavíme hrnec z plotny a vyjmeme z ní hřebíčky. Do jáhel vmícháme nasekané mandle, sušené ovoce a dosladíme medem nebo sirupem podle chuti.
Krok 3: Kaši přendáme do olejem či ghí vymazané zapékací formy (misky), povrch uhladíme, poklademe kousky ovoce a lehce je do kaše vmáčkneme. Pečeme přibližně 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Zveřejněno 2. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený jáhelník s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkwY
Moje poznámka
Zapečený jáhelník s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkwY
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Malinové "obrázky"
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 7 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 21 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 23 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 1 hodinou
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 2 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 6 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 6 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 17 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 22 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 22 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak 20. 12. 2024 14:22
Suroviny:
mléko rostlinné,
kardamom,
koření hřebíček,
skořice mletá,
ovoce,
mandle,
ovoce sušené,
olej kokosový,
med,
jáhly
Komentáře (1)