Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvojctihodné luxus koláčky

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petonka Petonka

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Hezké chvíle máme spojené s pohodou a dobrým jídlem. Tyto koláčky vám pohodu připraví kdykoliv. Lahodný tvaroh a pikantní povidla se chuťově skvěle doplňují. Na koláčcích si skvěle pochutnáte také třeba v doprovodu šálku dobrého čaje či kávy.

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 773 kJ /
6 160 kcal
Bílkoviny102,06 g
Tuky311,57 g
Vláknina24,36 g
Cholesterol 699 mg
Sodík 3,36 g
Sůl8,37 g
Sacharidy714,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme kvásek z 50 ml teplého mléka, kostky droždí, lžičky cukru a lžíce mouky. Vše ručně rozšleháme a necháme na teplém místě vzejít. Krok 2: V míse smícháme obě mouky, prosejeme, přidáme sůl a zbytek cukru a promícháme. Krok 3: Přidáme vzešlý kvásek, zbytek teplého mléka, olej a žloutky. Krok 4: Vypracujeme vláčné, nelepivé těsto, které zakryjeme potravinářskou folií nebo pomoučíme a přikryjeme utěrkou, aby neoschlo. Necháme cca 45 minut v teple kynout. Krok 5: Než vykyne těsto, připravíme si tvarohovou náplň tak, že tvaroh smícháme s oběma cukry a dochutíme rumem. Krok 6: Na drobenku smícháme mouku, cukr a máslo dohromady. Krok 7: Vykynuté těsto lehce prohněteme a rozdělíme na 30 přibližně stejně velkých kousků. Krok 8: Každý bochánek prsty roztáhneme, naplníme tvarohovou náplní a zabalíme jako vdolek/koláček. Krok 9: Spojem dolů je položíme na plech s pečicím papírem, uprostřed koláčku promáčkneme dolíček a naplníme ho povidly. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme drobenkou. Krok 10: Hotové koláčky necháme na plechu ještě asi 10 minut kynout. Krok 11: Vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme dorůžova přibližně 25 minut.

TIP: Jak připravit dokonalé dvojctihodné koláče

Zveřejněno 3. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojctihodné luxus koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NMDz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojctihodné luxus koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NMDz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Podobné jsem pekla a byly super. Díky za připomenutí

mika59: krásné <3

Koláče jsou moc dobré, přidala jsem foto..:-)

Petonka: děkuji :-8

El.Magios: máte je krásné <3

Naprosto luxusní koláče <3 ...moc děkuji za recept :yes:

Tak tyto koláčky jsou opravdu luxus<3...těsto se krásně zpracovává, nelepí se......výsledek opravdu mňamózní :yes::yes::yes:....děkuji za inspiraci a dovoluji si tento recept uložit do mých oblíbených:-K.

magdalenka: a děkuji za upozornění, opravila jsem..

magdalenka:v pravo nahoře vedle surovin 30 ks
V bodu 3 se asi záhadně přepsala nula na tečku:-D
Je jich odhadem 30 ks

Bod 3 - koľko asi kusov? Dík.

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, cukr moučkový, sůl, droždí čerstvé, mléko, olej, žloutek, vejce, povidla švestková, tvaroh kostka, cukr vanilkový, cukr moučkový, rum, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu