Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 647 kJ / 1 111 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,26 g |
| Tuky | 36,37 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 596 mg |
| Sodík | 1,26 g |
| Sůl | 2,97 g |
| Sacharidy | 131,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a necháme zchladnout. Poté je rozmačkáme.
Krok 2: Mezitím nakrájíme maso a hlívu na menší kostičky, osolíme a orestujeme je na oleji. Necháme zchladnout.
Do brambor vmícháme kysanou smetanu, maso s hlívou, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, bylinky a dochutíme. Krok 3: Kulatou misku vhodnou do trouby vymažeme sádlem, můžeme nazdobit listy medvědího česneku, které přilepíme na stěny, vysypeme strouhankou a opatrně vložíme směs, kterou uhladíme. Misku přikyjeme alobalem a dáme do vodní lázně do rozpálené trouby na 220°C. Necháme cca 45 minut, dokud neztuhne. Poté vyjmeme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.
Do brambor vmícháme kysanou smetanu, maso s hlívou, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, bylinky a dochutíme. Krok 3: Kulatou misku vhodnou do trouby vymažeme sádlem, můžeme nazdobit listy medvědího česneku, které přilepíme na stěny, vysypeme strouhankou a opatrně vložíme směs, kterou uhladíme. Misku přikyjeme alobalem a dáme do vodní lázně do rozpálené trouby na 220°C. Necháme cca 45 minut, dokud neztuhne. Poté vyjmeme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.
Zveřejněno 22. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová Charlotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9A3z
Moje poznámka
Bramborová Charlotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9A3z
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 8 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 4 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 7 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 9 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 11 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 11 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 12 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 13 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 13 hodinami
Tématické fráze:
charlotta,
jak nazdobit bramborovou kaši,
brambory charllote,
brambory charllote,
charlotta recept,
recepty - charlotta,
charlotta sadlo,
zapékané brambory s pancetou,
jahodové zuccotto,
recept charlotta
Suroviny:
brambory,
řízky kuřecí,
hlíva ústřičná,
vejce,
sýr tvrdý,
česnek mědvědí,
pažitka,
smetana zakysaná,
sůl,
olej,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (17)
no teda, Andrej, na co ty nepřijdeš
A ta králičí s brusinkovými palačinkami - hmmm, to zní taky výborně