Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslová zelňačka s houbami

Na tu "správnou zelňačku" existuje 1000 a jeden recept. Každá rodina má tu svou nejlepší. Pokud chcete obměnit repertoár, zkuste tuto s podmáslím. Neuděláte chybu. Bude jemná a delikátní.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 281 kJ /
784 kcal
Bílkoviny33,53 g
Tuky26,32 g
Vláknina22,61 g
Cholesterol 46 mg
Sodík 4,37 g
Sůl10,00 g
Sacharidy93,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme vařit do osolené vody. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle společně s houbami a kmínem restujeme 4-5 minut. Krok 2: Přidáme papriku, zamícháme a vsypeme mouku. Po krátkém restování vše zalijeme vývarem nebo vodou a prošleháme metličkou. Přidat můžeme i vodu ze zelí. Krok 3: Vmícháme překrájené zelí, koření a uvedeme do varu. Po asi 10 minutách (podle měkkosti zelí) odebereme trochu vývaru a smícháme s podmáslím. Krok 4: Vše i s uvařenými bramborami spojíme dohromady a krátce povaříme. Polévku dochutíme cukrem a koprem. Kdo nechce, kopr nemusí přidat.

TIP: Zimní polévky

Zveřejněno 25. 5. 2018

Poznámka autorky mika59

Houby můžete předem namočit...já jsem restovala suché.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8vVW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8vVW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3:yes::yes: Skvělá polévka . :-K

Vynikající… 😊😋

Moanka: Moni děkuji😘

Tématické fráze:
zelňačka recept, zelnacka s houbami, zelnačka s houby, houby recepty, podmáslová polévka se zelím, krkonošská podmáslovka recept, zelňčka s houbami, recept na zelnacku, zalňačka s podmáslí, zelňačka s podmáslím, zelnacka shoubami, podmásková zelňačka, recept na zelnačku s s houbami, zelnačka s s houbami, recepty houby

Suroviny:
zelí kysané, podmáslí, brambory, houby sušené, cibule, sádlo, mouka hladká, paprika sušená sladká, vývar masový, koření nové koření, bobkový list, kmín celý, sůl, cukr, kopr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu