Kuřecí nudličky v omáčce s mrkví, pórkem a žampiony
Využijte náš recept, podle něhož z odřezků prsního kuřecího masa vytvoříte nápaditou masovo-zeleninovou směs s jemnou a lahodně ochucenou omáčkou. Jako příloha se hodí prakticky jakákoliv vaše oblíbená.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 320 kJ / 793 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,57 g |
Tuky | 45,43 g |
Vláknina | 8,44 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 1,54 g |
Sůl | 3,62 g |
Sacharidy | 31,37 g |
Postup přípravy
osmažíme maso ze všech stran dozlatova. Přidáme cibuli, mrkev, žampiony a ještě restujeme než začne cibule chytat barvu. Poté přidáme pórek a mírně podlijeme vývarem nebo vodou a přidáme polévkové koření (nejlépe domácí sušené bez soli). Krok 4: V mističce smícháme hořčici, sójovou omáčku, solamyl, smetanu a vidličkou nebo metličkou prošleháme s vývarem nebo vodou. Vlijeme do pánve a krátce povaříme. Podle potřeby zředíme vývarem nebo vodou a dle chuti dosolíme. Krok 5: Přidáme nasekaný koriandr, nebo petrželku a podáváme s nudlemi, rýží posypané smaženou cibulkou. Lze i s bramborovou kaší a nakládanou cibulí, kdo má rád může si dát i s knedlíkem.
Zveřejněno 28. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí nudličky v omáčce s mrkví, pórkem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YJv
Moje poznámka
Kuřecí nudličky v omáčce s mrkví, pórkem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YJv
Nejnovější recepty
Vepřová pečeně s houbovými knedlíky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce s mrkví, pórkem a žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Rajčatová polévka salmorejo cordobés
Přidáno před 20 hodinami
Krémová květáková polévka s drobenkou pangrattato
Přidáno před 20 hodinami
Krémová čočková polévka
Přidáno před 20 hodinami
Polévka z mraženého hrášku s mátou
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Rajská omáčka s karbanátkem: Oblíbené jídlo v jednodušší a rychlejší variantě se šťavnatým a měkoučkým masem
VIDEO: Vyzkoušeli jsme restaurace se slavnou historií: Našli jsme stůl autora Švejka i smažák na Hradě za 139 korun
Makovo-tvarohová bábovka: Vynikající vláčný a nadýchaný moučník je jednoduchý, lepší konzistenci zajišťuje jedna ingredience
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sofia-Oliver před 2 minutami
Svíčková na smetaně
Anet0862 před 1 hodinou
Květáková polévka II
HanaVl před 2 hodinami
Kuřecí řízky v křupavém těstíčku
Ivan143 před 2 hodinami
Kuřecí po myslivecku
Dogys před 2 hodinami
Jarní závitky nem rán (orig. Vietnam)
lunav1 před 2 hodinami
Špagety s mletým masem
lunav1 před 2 hodinami
Chilli con carne
lunav1 před 2 hodinami
Holandský mletý řízek se sýrem
lunav1 před 2 hodinami
Suroviny:
maso,
pepř mletý,
sojová omáčka světlá,
koření kari,
solamyl,
olej,
cibule,
mrkev,
žampióny,
pórek,
hořčice plnotučná,
solamyl,
smetana,
vývar masový,
koření polévkové,
sůl,
cibulka
Komentáře (1)