Kynutý houskový knedlík 2
Lehké a nadýchané kynuté houskové knedlíky jsou fenoménem české kuchyně. Dají se vařit jak ve vodě, tak i v parním hrnci, kde je není třeba otáčet. Hodí se jako příloha k mnoha pokrmům, ale taktéž z nich lze vykouzlit i chutný hlavní chod.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 658 kJ / 4 221 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,96 g |
Tuky | 34,77 g |
Vláknina | 34,30 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 4,24 g |
Sůl | 10,43 g |
Sacharidy | 816,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vlažného mléka odlijeme 100 ml do misky. Do ní pak rozdrobíme droždí a nasypeme cukr. Necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do prosáté mouky zamícháme sůl, přidáme vejce, přilijeme mléko, vzešlý kvásek, a vypracujeme těsto.
Pokud by bylo příliš tuhé, přidáme vlažné mléko, nebo naopak pokud je příliš řídké - přisypeme mouku. Krok 3: Nakonec do těsta zapracujeme na kostky nakrájené rohlíky. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Krok 4: Po 1 hodině z těsta uděláme 4 bochánky a necháme ještě kynout (tak dlouho, než začne vařit voda v hrnci). Krok 5: Z bochánku vytvarujeme knedlík (šišku), vložíme jej do vařící vody a hrnec přikryjeme poklicí.
Po 10 minutách knedlík otočíme a vaříme dalších 10 minut (takže se celkem vaří 20 minut). Krok 6: Uvařené knedlíky vyjmeme a ihned propícháme, aby se nesrazily.
Pokud by bylo příliš tuhé, přidáme vlažné mléko, nebo naopak pokud je příliš řídké - přisypeme mouku. Krok 3: Nakonec do těsta zapracujeme na kostky nakrájené rohlíky. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Krok 4: Po 1 hodině z těsta uděláme 4 bochánky a necháme ještě kynout (tak dlouho, než začne vařit voda v hrnci). Krok 5: Z bochánku vytvarujeme knedlík (šišku), vložíme jej do vařící vody a hrnec přikryjeme poklicí.
Po 10 minutách knedlík otočíme a vaříme dalších 10 minut (takže se celkem vaří 20 minut). Krok 6: Uvařené knedlíky vyjmeme a ihned propícháme, aby se nesrazily.
Zveřejněno 16. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý houskový knedlík 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ2J
Moje poznámka
Kynutý houskový knedlík 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ2J
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 3 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 8 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 22 minutami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 38 minutami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 40 minutami
Pikantní čočka
Karel849 před 45 minutami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 2 hodinami
Panenka s mačkaným hráškem a pečeným bramborem
Benetka před 3 hodinami
Tvarohové tiramisu
3M_BOYKA před 3 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
evavolflova před 5 hodinami
Koka sušenky
faluska před 6 hodinami
Tématické fráze:
kynutý houskový knedlík,
kynuté houskové knedlíky,
kynutý houskový knedlík recept,
jak dlouho se vaří kynuté knedlíky,
jak dlouho se vaří houskový knedlík,
jak dlouho vařit kynuté knedlíky,
jak dlouho vařit houskový knedlík,
jak dlouho vařit kynutý knedlík,
houskový knedlík kynuty knedlik,
recept na kynutý houskový knedlík,
recept na houskové kynuté knedlíky,
houskove kynuté knedliky,
jak dlouho se vaří kynutý knedlík,
kynutý knedlík houskovy,
houskový knedlík 2,
kynuty knedlik vařený ve vode,
recept na kynuté houskové knedlíky vařené ve vodě,
houskový kynutý knedlík,
jak dlouho vařit knedlík,
kynuty houslový knedlík
Suroviny:
mléko,
droždí čerstvé,
sůl,
rohlík,
cukr,
mouka polohrubá,
vejce
Komentáře (2)