Domácí likér z ledových kaštanů
V období adventu je správný čas pro přípravu domácího likéru, který pro správné propojení chutí potřebuje uležet. Zahřeje nás na těle i na duši. Nalijete-li ho do hezké láhve, může posloužit jako vánoční dárek.
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci si ve smetaně rozpustíme čokoládu s ledovými kaštany. Po úplném rozpuštění necháme směs zcela vychladnout.
Krok 2: Do vychladlé směsi zašleháme salko a postupně vmícháváme rum.
Krok 3: Likér přelijeme do vymytých lahví, skladujeme v chladu. Likér vydrží 4-6 týdnů.
Zveřejněno 1. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí likér z ledových kaštanů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mqL
Moje poznámka
Domácí likér z ledových kaštanů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mqL
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 9 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 11 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 4 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 6 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 7 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 7 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 7 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 8 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 8 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 9 hodinami
Suroviny:
tyčinka ledové kaštany,
čokoláda,
smetana ke šlehání,
salko,
rum
Komentáře (1)