Šlehačkové cukroví IV
Těsto z jemné smetany ke šlehání je snadné na přípravu, skvěle se tvaruje a po upečení zaručuje dokonale křehké sousto. Ideální pro zdobení, plnění marmeládou či čokoládou, nebo jen tak, v závoji cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, změklého másla a smetany ke šlehání vypracujeme těsto, které necháme 1/2 hodiny v chladu odpočinout.
Krok 2: Z těsta vyválíme plát o síle 3-5 mm, ze kterého vykrajujeme tvary. Klademe na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C cca 5-8 minut (horkovzduch).
Krok 3: Ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Zveřejněno 7. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkové cukroví IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73n4Q
Moje poznámka
Šlehačkové cukroví IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73n4Q
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 3 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 5 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 5 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 5 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 16 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 36 minutami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 1 hodinou
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 1 hodinou
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 2 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 2 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 3 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 3 hodinami
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 3 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
šlehačka 33%,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (1)