Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční paštika z kuřecích jater

Jemná paštika ochucená brusinkami a spojená máslem chutná opravdu lahodně. Abychom docílili slavnostního vzhledu, servírujeme tuto pochoutku ve tvaru hvězdy, posypanou křupavými mandlovými lupínky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chladnutí

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Obojí krátce osmažíme na olivovém oleji. Omytá a odblaněná játra také orestujeme, z každé strany asi 4-5 minut. Játra by měla být na povrchu hnědá, ale uvnitř stále trošku růžová, aby paštika nebyla příliš zrnitá. Krok 2: Hotová játra necháme vychladnout, pak je rozmixujeme spolu s máslem pokojové teploty a brusinkami. Paštiku ochutíme solí a nahrubo drceným pepřem. Krok 3: Formičku ve tvaru hvězdy potřeme zevnitř olejem, dáme ji na talířek, natlačíme do ní paštiku a formičku sundáme. Paštičky posypeme mandlovými lupínky a necháme v chladu ztuhnout.

TIP: Jak na domácí paštiku

Zveřejněno 27. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční paštika z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2A2j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční paštika z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2A2j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, česnek, olej olivový, játra kuřecí, máslo, brusinky zavařené, olej, sůl, pepř mletý, mandle plátkové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu