Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dančí na červeném víně

Pokud máte rádi zvěřinu a chcete pohostit své přátele nebo rodinu, připravte pro ně dančí na červeném víně se slaninovými noky. Maso je díky marinování potřeba přichystat o něco dříve, ale pak už je příprava snadná. Z lahodných a šťavnatých kousků masa se pak můžete radovat až do sytosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min + 48 hodin marinování

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava, + 48 hodin marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Přidáme celé koření (bez soli), olej a dobře omytý citron nakrájený na plátky. Vše důkladně promícháme, přikryjeme a necháme v lednici marinovat 2 dny. Krok 2: Potom maso rychle a zprudka osmahneme, podlijeme vínem a dusíme do změknutí asi 60-80 minut. Je-li třeba, podléváme vodou nebo vývarem. Krok 3: Měkké maso vyjmeme, omáčku zaprášíme moukou, prošleháme a provaříme asi 10 minut. Poté maso vrátíme zpět a společně prohřejeme. Krok 4: Rohlíky osmažíme spolu se slaninou na oleji a necháme vychladnout. Přidáme sůl, vejce, mléko, petrželku a strouhanku. Utvoříme středně tuhé těsto (případně přidáme strouhanku) a pomocí 2 lžic z něj tvarujeme noky. Krok 5: Noky vkládáme noky do vroucí vody a vaříme asi 7 minut. Krok 6: Dančí podáváme s noky, zdobíme brusinkami a citronem.

TIP: 17 oblíbených receptů na zvěřinu

Zveřejněno 31. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6Wng

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6Wng

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso dančí, olej, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, citron, víno červené suché, mouka, rohlík, slanina anglická, olej, sůl, vejce, mléko, strouhanka, petrželka, citron, kompot brusinkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu