Tradiční linecké cukroví
Linecké je stálicí mezi drobným cukrovím a pečeme ho k různým příležitostem. Liší se velikostí, použitými tvary i použitou marmeládou. Nejdůležitější však je u použitých surovin dodržet poměr 3:2:1 u hladké mouky, másla a cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech ingrediencí vytvoříme hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici zabalené do fólie minimálně hodinu.
Krok 2: Dostatečně studené těsto vyválíme (zároveň podsypáváme moučkovým cukrem) a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme při 180 °C stupních asi 10 minut.
Krok 3: Po úplném vychladnutí promazáváme marmeládou (kterou lze smíchat se změklým máslem), slepujeme k sobě a posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 1. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční linecké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPprV
Moje poznámka
Tradiční linecké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPprV
Nejnovější recepty
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno před 21 hodinami
Zapečená brokolice
Přidáno 12. 3. 2025 16:02
Halušky s peperonatou
Přidáno 12. 3. 2025 14:02
Krkonošské sváteční škubánky
Přidáno 12. 3. 2025 13:55
Zapečený bramborový knedlík s brokolicí
Přidáno 12. 3. 2025 13:50
Báč s vinnou klobásou
Přidáno 12. 3. 2025 13:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 1 minutou
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 3 minutami
Africké kuře
Tommyk před 21 minutami
Pikantní špecle se slaninou a rajčaty
Lucie1001 před 1 hodinou
Vepřové nudličky podle Milana
agsk1 před 2 hodinami
Kuřecí "čína" se zelím
Horskadana před 2 hodinami
Žampionová omáčka
Ashelin před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
PetrHajny před 4 hodinami
Banánové muffiny
Markeeta před 4 hodinami
Kulajda s cibulí
Monika146 před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
marmeláda
Komentáře (1)