Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pelmeně plněné masem se zakysanou smetanou

Pelmeně jsou původem tradiční pokrm východních zemí. Zpravidla jde o plněné knedlíčky či taštičky masovou směsí. V tomto receptu je naplníme mletým masem a po uvaření podáváme s dipem ze zakysané smetany a čerstvého kopru.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 24 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 4 min

24 min (20 min příprava + 4 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 465 kJ /
1 306 kcal
Bílkoviny62,21 g
Tuky58,84 g
Vláknina6,98 g
Cholesterol 492 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,56 g
Sacharidy129,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky dáme obě mouky, přidáme sůl, vejce a studenou vodu dle potřeby. Promícháme a vypracujeme nelepivé tužší těsto. Zabalené do fólie dáme na 30 minut odpočinout. Krok 2: Zatím v menší misce smícháme maso se solí, pepřem, cibulí, česnekem a důkladně promícháme s vodou. Necháme stát stranou. Dáme vařit vodu na pelmeně. Krok 3: Těsto rozdělíme na 4 části, postupně vyvalujeme na tenkou placku a vykrajujeme kolečka o průměru asi 6 cm. Na každé kolečko dáme lžičku masové náplně, okraj lehce potřeme vodou a dobře uzavřeme. Krok 4: Vroucí vodu osolíme a vložíme připravené pelmeně (můžeme dělat kolečka, půlkolečka, taštičky apod.). Jakmile vyplavou na hladinu povaříme 2 minuty a sítkem vyndáme do uzavíratelné nádoby. Krok 5: K uvařeným pelmením do mísy přidáme máslo a dobře protřepeme, aby se každý kousek máslem obalil. Do malých mističek rozdělíme zakysanou smetanu a promícháme s čerstvým nasekaným koprem. Pelmeně podáváme spolu s dipem.

TIP: 5 tipů, jak uchovat kopr na zimu

Zveřejněno 11. 10. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Byli jsme v jedné restauraci, kde jsem ochutnala krom jiného i tyto pelměně a jelikož mi moc chutnaly poprosila jsem o recept. Paní šéfová byla milá a recept mi nadiktovala (přepočetla jsem na 2 porce).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx2P3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx2P3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Recept vypadá moc hezky. Jen si nejsem jistá, jestli je to maso po čtyřech minutách tepelné úpravy opravdu hotové?

Danoouch: :-K Děkuji za komentář- vložíme do vroucí vody, spadnou ke dnu - vyplavou když jsou uvařené a ještě 2 minuty necháme vařit . Čas je orientační vyplavou až jsou vařené a je to dle velikosti 5-7 minut. :-K Hezký den .

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, sůl, voda, maso mleté mix, sůl, pepř mletý, česnek, cibule, voda, máslo, smetana zakysaná, kopr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu