Suroviny
Porce: 21 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 592 kJ / 1 815 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,13 g |
| Tuky | 51,87 g |
| Vláknina | 4,65 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 640 mg |
| Sůl | 1,58 g |
| Sacharidy | 267,50 g |
Postup přípravy
Nejprve upečeme korpus - vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků se solí vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Mouku promícháme s práškem do pečiva, prosejeme a metličkou pomalu vmícháme do ušlehané směsi. Přendáme na plech a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě uprostřed 5-7 minut, snížíme teplotu na 180 ° C a dopečeme 15-20 minut do zlatavé barvy. Necháme na mřížce vychladnout. Krok 2: Zatím připravíme vanilkový pudink podle návodu na obalu, ale místo mléka dáme džus, podle chuti i cukr a necháme částečně vychladnout. Ještě mírně vlahý pudink rovnoměrně navrstvíme na vychlazený dortový základ, lehce potřený pomerančovou marmeládou a necháme zcela vychladnout. Krok 3: Smetanu vyšleháme do tuha a natřeme nebo nastříkáme na vychladlý pudink. Necháme uležet nejlépe přes noc, nakrájíme a případně dozdobíme.
Zveřejněno 10. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomerančové řezy nebo kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JO7o
Moje poznámka
Pomerančové řezy nebo kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JO7o
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
prášek do pečiva,
olej,
kůra pomerančová,
sůl,
pomeranče,
cukr,
pudinkový prášek,
smetana,
pomeranče,
čokoláda pomerančová
Komentáře (9)