Chutná zelňačka
Tuto vydatnou zelňačku uvaříme z kysaného zelí, brambor, rajčatového protlaku a koření. Přidáme orestovanou klobásku, zahustíme a dochutíme zakysanou smetanou. Pokud chceme polévku zjemnit, můžeme ji podávat se šlehačkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 721 kJ / 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,01 g |
Tuky | 32,50 g |
Vláknina | 12,20 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 2,51 g |
Sůl | 6,15 g |
Sacharidy | 56,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí nakrájíme a přendáme do hrnce s celou šťávou, přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, bobkový list, kmín, papriku, protlak, nové koření a vývar, necháme vařit cca 20 minut, než zelí změkne.
Krok 2: Mezitím nakrájíme na kolečka klobásu, opražíme na pánvičce a přidáme do polévky.
Krok 3: Do sladké smetany přidáme mouku a polévku za stálého míchání zahustíme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a povaříme alespoň 15 minut.
Zveřejněno 14. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chutná zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/890L
Moje poznámka
Chutná zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/890L
Nejnovější recepty
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno před 10 hodinami
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 12 hodinami
Čokoládový fondant
Přidáno před 15 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Třená staročeská bábovka
Přidáno 28. 4. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vietnamská pánev s vepřovým masem
Sahula před 5 hodinami
Banánová bábovka
Ketynna před 6 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Oskeruska před 7 hodinami
Šunkofleky
Sabiii před 10 hodinami
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Sabiii před 10 hodinami
Můj segedínský guláš
radekfiala před 11 hodinami
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Ernest_Bago před 11 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
pokorny.iv@email.cz před 12 hodinami
Pampeliškový med
pavlina.smrzova@seznam.cz před 12 hodinami
Nepečený jablečný dort
masarykoele před 12 hodinami
Tématické fráze:
zelňačka s klobásou pohlreich,
zelňačka,
moravska zelnacka s klobasou,
moravska zelnačka,
zelňačka polévka,
zelňačka se smetanou,
vegetariánská zelňačka,
zelňačka podle pohlreicha,
zelňačka top recepty,
zelnacka recept,
zelňačka bez smetany,
zelňačka pohlreich,
zelňačka se šlehačkou,
recept zelňačka,
hospodska zelnacka,
kyselica dle pohlreicha,
moravská kyselica,
zelnacka s protlakem,
top recepty zelnacka,
zelňačka recept pohlreich
Suroviny:
zelí kysané,
vývar masový,
smetana zakysaná,
klobása,
brambory,
smetana,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
mouka
Komentáře (12)
posílám bodík a foto