Valentýnské menu
Valentýnské šunkové a vaječné srdce podávané s hebkou bramborovou kaší, vhodně doplněné čerstvou zeleninou, připraví pro své partnery i úplní začátečníci. Nezapomeňte na oblíbený dezert, aby večeře byla dokonalá.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a povaříme v litru vody, do které jsme přidali lžičku soli. Měkké brambory slijeme.
Krok 2: Horké brambory rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Nyní přidáme máslo, postupně horké mléko a šleháme ručním šlehačem, dokud nezískáme požadovanou hustotu a vyšlehání do hladka.
Krok 3: Z plátků šunky vykrojíme srdíčko a opečeme na oleji. Z vajec uděláme na oleji volská oka přímo ve formičce na pánvi nebo volská oka vykrojíme, až hotová. Z červené papriky vykrájíme malá a větší srdíčka.
Krok 4: Vše hezky naaranžujeme na talíř.
Zveřejněno 26. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valentýnské menu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2AKX
Moje poznámka
Valentýnské menu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2AKX
Nejnovější recepty
Pečená jehněčí kýta
Přidáno před 2 hodinami
Velikonoční koláč
Přidáno před 4 hodinami
Velikonoční sekaná
Přidáno před 5 hodinami
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 12 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno 18. 4. 2025 16:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční beránek
Iveta_Brabcova před 2 minutami
Mini mazance s meruňkami
Elivet před 3 minutami
Babiččina rychlá kulajda
Marketakrbcu před 14 minutami
Sekaná s tvarohem
Antonausprag před 26 minutami
Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
LudmilaM před 1 hodinou
Domácí česneková pomazánka
Ilona288 před 1 hodinou
Dietní mrkvová pomazánka
Lucie1001 před 1 hodinou
Víkendové řezy
Alena445 před 2 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
JarkaJenisS. před 2 hodinami
Suroviny:
brambory,
máslo,
mléko,
sůl,
šunka,
vejce,
olej,
paprika čerstvá červená,
zelenina
Komentáře (1)