Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí polévka s brokolicovými taštičkami

Tato výborná polévka zahřeje i zasytí a díky pestrým barvám vypadá pěkně na talíři. Dobrý kuřecí vývar s kousky zeleniny opečenými na másle podáváme s taštičkami, které naplníme brokolicovou náplní.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 580 kJ /
4 441 kcal
Bílkoviny233,14 g
Tuky275,46 g
Vláknina48,00 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 2,19 g
Sůl5,22 g
Sacharidy235,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí díly opláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme jednu oloupanou cibuli, trochu soli, bobkový list, několik kuliček celého pepře a nového koření. Krok 2: Přivedeme k varu a pomalu vaříme asi 60-80 minut. Pak vývar přecedíme a maso obereme z kostí. Krok 3: Mezitím očistíme, opláchneme a uvaříme brokolici. 
Brokolici scedíme a vývar z ní dáme stranou. Krok 4: V pánvi rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a zpěníme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekanou brokolici, osolíme, okořeníme mletým pepřem, špetkou muškátového květu a necháme vychladnout. Krok 5: Z mouky, vajec, soli a 2-3 lžic vody vypracujeme nudlové těsto. Rozválíme na placku a vykrájíme kolečka. Do středů rozdělíme brokolicovou náplň, přehneme a dobře přitiskneme. Krok 6: Ve velkém hrnci opečeme na lžíci másla nakrájenou polévkovou zeleninu. Podlijeme vývarem z masa a z brokolice. Přivedeme k varu a do mírně vroucí polévky zavaříme připravené taštičky. Vše společně pozvolna vaříme 15-20 minut.  Krok 7: Nakonec do polévky vložíme obrané maso, nasekanou petrželku a podáváme.

TIP: Další recepty z brokolice

Zveřejněno 29. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r2BP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r2BP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: Zajímavý recept, líbí se mi i provedení je velmi hezké. :-K

Velmi pěkné a láká k ochutnání. O brokolicových taštičkách jsem zatím neslyšela. Kuřecí vývar jistě povýší na umělecké dílo :-K

Suroviny:
čtvrtky kuřecí, mouka hrubá, vejce, slanina, brokolice, cibule, polévková zelenina, sůl, pepř celý, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření, květ muškátový, máslo, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu