Brněnská vepřová kýta
Brněnská vepřová kýta plněná vejci a hráškem je lahodné jídlo, které spojuje šťavnaté maso s barevnou a chutnou náplní. Tento tradiční recept potěší svou sytostí i výraznou chutí, ideální pro slavnostní chvíle či rodinné obědy.
Postup přípravy
Krok 1: Bravčové stehno nakrájame cez vlákna na tenšie rezne, ktoré čiastočne naklepeme, osolíme a okoreníme.
Krok 2: V panvici na roztopenom tuku osmažíme nadrobno nakrájanú šunku, zelený hrášok (pokiaľ je z konzervy, tak bez nálevu) a zalejeme vajíčkami. Premiešame, necháme vajcia zraziť.
Krok 3: Vychladnutou plnkou naplníme rezne, zabalíme a obalíme v trojobale.
Krok 4: Na rozpálenom tuku pomaly smažíme do červena.
Krok 5: Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Zveřejněno 20. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brněnská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31YM9
Moje poznámka
Brněnská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31YM9
Nejnovější recepty
Ovocná tlačenka
Přidáno před 1 hodinou
Kakaové muffiny s borůvkovým tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Palačinky s jahodovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Rizoto s chřestem a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Meruňkové košíčky
Přidáno před 2 hodinami
Vejce na kari s květákovou rýží
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí čínské nudle
Misicka77 před 6 minutami
Beránek biskupský
Moanka před 1 hodinou
Věnečky z odpalovaného těsta od Marcely
PetraBrno před 4 hodinami
Zelený chřest s hráškem
trdlo před 5 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Markettt před 6 hodinami
Fazolové lusky jako příloha k masu
evinkaaa před 6 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
Michaela86 před 7 hodinami
Křupavé placičky vločkové, rychlé
slunicko166 před 8 hodinami
Tiramisu od Itala
sofia_loren před 9 hodinami
Pečivo z chlebové mouky
Libuse Romancikova před 10 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
šunka,
hrášek,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
olej
Komentáře (3)