Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové řezy s krémem a marmeládou

Tyto lahodné sváteční řezy poskládáme z vrstev těsta potřeného marmeládou, bílkovým sněhem a drcenými vlašskými ořechy. Jednotlivé vrstvy spojíme pudinkovým krémem a na závěr je zdobíme čokoládou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

radka.vobecka

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chladnutí

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 16 porcí

16porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Pak přidáme změklou Heru, mléko, mouku, kypřicí prášek a zpracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Krok 2: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Krok 3: Troubu včas vyhřejeme na 170 °C. Krok 4: Z těsta vyválíme 4 stejně velké pláty, které potřeme marmeládou, sněhem z bílků, posypeme drcenými ořechy a pečeme 10-15 minut. Poté necháme vychladnout. Krok 5: Mezitím připravíme krém. Pudinkový prášek uvaříme v mléce a necháme zchladnout. Poté přidáme rum a vyšleháme se změklým máslem. Krok 6: Po vychladnutí potřeme 3 pláty na straně s ořechy krémem a slepíme je na sebe. Navrch přiklopíme čtvrtým suchým plátem ořechovou stranou nahoru. Krok 7: Řezy pocákáme rozehřátou čokoládou a dáme ztuhnout a proležet do ledničky ideálně na 48 hodin.

Zveřejněno 3. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrAWx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrAWx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Taky mě to zaujalo, mám ráda ne moc sladké dezerty a tady je v celých řezech jen 150 g cukru na 600 g mouky a pak ještě ta rybízová marmeláda, která bude sladší. Nicméně se přeci jen zeptám: Ani špetka cukru do krému? 😃

To musí chutnat výborně 😊

:-)<3:yes::yes: Pěkný dezert. :-K

Suroviny:
vejce, cukr krupice, tuk hera, mléko, mouka hladká, kypřící prášek, sůl, pudink vanilkový, mléko, rum, máslo, čokoláda hořká, marmeláda rybízová, ořechy vlašské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu