Kuře à la bažant
Voňavý recept na kuřecí maso na divoko je dokonalou volbou na víkendový oběd. Stejným způsobem můžeme připravit i maso bažantí nebo kachní, ale kuře je sázka na jistotu. Šťavnaté porce masa v lahodné omáčce podávejte nejlépe s bramborovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 208 kJ / 1 245 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,71 g |
| Tuky | 126,84 g |
| Vláknina | 9,40 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 2,41 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 15,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky. Obojí nasypeme do pekáčku (nebo hlubší pánve vhodné do trouby), přidáme máslo a všechno koření.
Krok 3: Na mírném ohni vše restujeme asi 10 minut, až cibulka zezlátne a koření se rozvoní.
Krok 4: Porce kuřete osolíme, vložíme do pekáčku (nebo do pánve) a opečeme. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby.
Krok 5: Pečeme doměkka asi 50 minut (nebo podle potřeby). Během pečení maso 2× obrátíme, chvilku před koncem ho odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Krok 6: Hotové maso vyjmeme z pekáčku a udržujeme v teple.
Krok 7: Výpek z masa podle potřeby zredukujeme, zaprášíme hladkou moukou a chvíli restujeme.
Krok 8: Podlijeme vodou, dobře rozmícháme, abychom se zbavili případných hrudek, a necháme provařit asi 30 minut.
Krok 9: Porce masa vrátíme do pekáčku s omáčkou a vše krátce prohřejeme.
Krok 10: Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 26. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře à la bažant
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zEz8
Moje poznámka
Kuře à la bažant
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zEz8
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 30 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 31 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 33 minutami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 33 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 44 minutami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 3 hodinami
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 3 hodinami
Tématické fráze:
kure a la bazant,
kuře ala bažant,
kuře jako bažant,
kuře a la bažant recept,
bažant recept,
recept kuře ala bažant,
vepřové ala bažant,
kuře alla bažant,
recept na kuře alá bažant,
kure ala bazant recept,
recepty kuře ala bažant,
a la bažant,
kuře recepty,
bazant recepty,
kuře ale bažant,
recept kuře a la bažant,
kuře a la bažant recepty,
pečené kuře a la bažant,
pečené kuře ala bažant s s kari kořením,
recepty kuře
Suroviny:
kuře,
slanina,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovec,
rozmarýn sušený,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
voda
Komentáře (35)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0