Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné knedlíky s tvarohem

Ovocné knedlíky miluje snad každý. Připravit je můžete z kynutého těsta a naplnit vaším oblíbeným ovocem, třeba jahodami nebo borůvkami. Hotové knedlíky přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným tvarohem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 38 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby kynutí

38 min (30 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 5 porcí

z uvedeného množství je 18-20 knedlíků

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do trochy vlažného mléka z odměřeného množství rozdrobíme droždí. Přidáme trochu cukru, trochu mouky a promícháme. Kvásek necháme v misce pod utěrkou vykynout. Krok 2: Do větší mísy dáme zbylé suroviny a vzešlý kvásek. Vše zpracujeme v hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Krok 3: Vykynuté těsto rozválíme na placku, ze které nakrájíme čtverce. Do středu každého čtverce položíme ovoce (dáváme ovoce dle oblíbenosti - jahody, meruňky, třešně, borůvky), těsto zavřeme a utvoříme knedlík. Knedlíky necháme ještě 20-30 minut kynout. Krok 4: Nakynuté knedlíky vaříme ve vařící vodě 8 minut. Uvařené knedlíky vyndáme děrovanou naběračkou na mísu a propícháme špejlí nebo roztrhneme vidličkou, aby z nich vyšla pára a knedlíky se nám nesrazily. Krok 5: Knedlíky podáváme posypané tvrdým nastrouhaným tvarohem smíchaným s moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

TIP: Ovocné knedlíky - na co si dát pozor při přípravě

Zveřejněno 24. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBROn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBROn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Vypadají skvěle ;) Se strouhaným tvarohem jsou nejlepší.

Suroviny:
mouka hrubá, droždí čerstvé, cukr moučkový, vejce, mléko, sůl, ovoce, tvaroh na strouhání, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu