Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pesto z medvědího česneku

Medvědí česnek patří mezi suroviny, které mimo jejich sezónu neseženeme. Nejlepším způsobem, jak ho uchovat a vychutnat pak i během roku, je připravit z něj pesto. Na přípravě není nic těžkého a v lednici pesto vydrží opravdu velmi dlouho.

Hodnocení receptu je 4,9 (60×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 012 kJ /
959 kcal
Bílkoviny4,20 g
Tuky101,20 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy4,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lístky česneku omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Krok 2: Tyčovým mixérem je s částí oleje v misce rozmixujeme, nebo je můžeme nasekat nadrobno nožem. Krok 3: Přidáme sůl, zbytek oleje a zamícháme. Krok 4: Pesto urovnáme do skleničky, povrch zalijeme vrstvou oleje, hrdlo skleničky otřeme čistou utěrkou a uzavřeme. Krok 5: Uchováváme v lednici, kde vydrží až do příští sezóny medvědího česneku. Po každém odebrání opět pesto zalijeme olejem tak, aby nevyčnívalo a nepřišlo do styku se vzduchem.

TIP: Jak a kam použít pesto z medvědího česneku?

Zveřejněno 8. 5. 2011

Poznámka autorky lemarti

Recept mám z jednoho německého webu a je výtečný. Chuť česneku mi přijde ještě silnější, než samotné čerstvé listy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8D2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8D2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (80)

Právě jsem pesto dokončila, těším se, až ho použiji, letos je to moje premiéra. Minulý rok jsem nestihla nasbírat včas. 😊

Napadá mě jestli by šlo pesto dát hned po umixování do tvořítek na led a pak do mrazáku. Po zatuhnutí přendat třeba do sáčků a skladovat ve zmraženém stavu. Má s tím někdo zkušenost?

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chtělo by to méně soli na to množství, alespoň za mě.

klukznemanic: Dobrý den, je to možné, každý máme jiné chutě. Nicméně určitě množství soli v receptu upravíme.

Jednoduchá příprava a výsledek skvělý. Vynikající chuť. Olivový olej jsem nahradil zdravější variantou; olejem světlice barvířské.

Snadné a také opravdu skvělé :-) Pesto mě pravidelně zachraňuje, když mi dojdou nápady, co připravit k obědu :-D

15g soli je podle me moc …

Bodatosa: Ano je to moc, teď ho zrovna dělám a musím přidělat více medvědích česneku, aby se to srovnalo.

????????✌

Na přípravu pesta jsem použila větší sekáček potravin a listy jsem rozsekala společně s olejem a solí. Soli jsem dala o trošku méně. Dovolila jsem si přidat foto. :-K

Pesto jsem si také udělala, a do jedné skleničky jsem přidala ještě 2 stroužky česneku ;-) aby mělo větší "grády" .... :-D :-K , ale nevím, jak přidat foto... :-(

MILI.@: noo - přes nabídku pod fotkou "přidat fotografii" :-)

Začíná mi vylézat z hlíny, těším se, že si toto pesto udělám.

Jak ho pak skladovat? V lednici? Ve špajzce? Jak dlouho vydrží? Děkuji :)

Super recept Dekuji včera jsem ho dělala bodik k tomu :yes:

Mám hotovo, děkuji za recept, pesto je super :-) Přikládám foto.

zahradník 23. 3. 2017 05:28
každý ví co se dělá moc rychle není dobře protože to vyloučí další látky které přebijí chut toho púvodního záměru, proto nakrájet na drobno a potom dřevem míchat to úplně stačí já je mám nejraděj se zaleným salátem jsem prostě králík

Umixovat v olivovém oleji a přidat rozsekané, umleté ořechy vlašské, nebo slunečnicová semínka.

Tématické fráze:
pesto z medvědího česneku, pesto z česneku medvědího, medvědí česnek pesto, medvědí česnek recepty, pesto z medvědího česneku recept, medvědí česnek pesto recept, medvědí česnek, recept na pesto z medvědího česneku, pesto z medvědího, medvědí česnek v kuchyni, pesto medvědí česnek, domácí pesto z medvědího česneku, česnekové pesto, pesto medvědí česnek recept, česnek medvědí recepty, medvědí česnek v kuchyni pesto, recepty z medvediho cesneku, recept pesto z medvediho cesneku, pesto, medvědí pesto

Suroviny:
česnek mědvědí, sůl, olej rostlinný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu