Velikonoční zajíček s vaječňákem
Zkuste letos místo tradičního beránka upéct velikonočního zajíčka! Je nadýchaný, voňavý a díky lesklé polevě z vaječného likéru skvěle chutná i vypadá. Upečte si tuto výbornou a roztomilou dekoraci na váš velikonoční stůl.
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 175 °C. Formu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
Krok 2: Do mísy dáme vejce, cukr a semínka z vanilkového lusku. Šleháme přibližně 3 minuty.
Krok 3: Přilijeme vaječný likér a olej. Šleháme další minutu. Nakonec prosejeme mouku s kypřicím práškem a vmícháme do žloutkové hmoty.
Krok 4: Těsto přelijeme do připravené formy a pečeme přibližně 50-60 minut, kontrolujeme špejlí.
Krok 5: Po upečení necháme zajíčka zcela vychladnout ve formě. Opatrně vyklopíme a můžeme pocukrovat.
Krok 6: Zajíčka můžeme polít také polevou z vaječného likéru. Tu připravíme velmi jednoduše tak, že v misce důkladně prošleháme všechny suroviny. Nalijeme na zajíčka a necháme zaschnout.
Zveřejněno 17. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZMpr
Moje poznámka
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZMpr
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 14 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
miklve před 6 minutami
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 55 minutami
Club sušenky
Kerstein před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 1 hodinou
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 3 hodinami
Majonéza a tatarka z vařených vajec
Akinom1978 před 3 hodinami
Krkovice na leču a smetaně
zujali před 3 hodinami
Štrúdl s tvarohem
PavlaSl. před 4 hodinami
Biskupský beránek
Birdmann před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
olej,
likér vaječný,
vejce,
cukr vanilkový,
kypřící prášek,
lusk vanilkový,
cukr moučkový,
likér vaječný,
mléko sušené
Komentáře (1)