Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burisonové kuličky

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anete anete

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Skvělé nepečené cukroví, na které není potřeba mít doma vykrajovátka ani váleček, to jsou burisonové kuličky s karamelem. Jsou velmi oblíbené, rychlé na přípravu, nenáročné na suroviny a do jejich výroby můžete zapojit i děti.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 912 kJ /
2 130 kcal
Bílkoviny0,88 g
Tuky102,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy301,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pánve nasypeme cukr a na mírném ohni ho utavíme na karamel. Krok 2: Přidáme na střídačku máslo a slazené kondenzované mléko, odstavíme a přidáme burisony. Krok 3: Až je směs částečně vychladlá, tvarujeme kuličky nebo šišky. Krok 4: Až kuličky zatuhnou, vložíme je do malých papírových košíčků.

TIP: Druhy nepečeného cukroví

Zveřejněno 23. 12. 2009

Poznámka autorky anete

Já dávám 2 a půl balíčků burisonů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burisonové kuličky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zvym

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burisonové kuličky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zvym

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Prosím o radu. Jak přidat cukr a máslo postupně aby mi zkaramelizovaný cukr nezhrudkovaťel. První pokus letěl do koše.;-(

Mirka: necháš to stále na nižšej teplote, kondenzované mlieko zvrie a všetko sa rozpustí, hrudky zmiznú, postupne premiešavaš...chce to trpezlivosť, ale až tak dlho to netrvá...

žejdlík 10. 12. 2016 16:06
pamatuji se na podobný recept kterému se říkalo POLYSTYREN
do kastrůku se dalo 20 karamelek ,malé máslo a na mírném ohni se míchalo,potom se to odstavilo a vmíchal se pytlík BURISONU a nastrkalo se to lžící to mikrotenového sáčku a pořádně zmáčklo aby se vytlačil vzduch,zavázalo a potom dalo do lednice pořádně vychladit a krájelo se to na tenké proužky a křupalo to opravdu jako POLYSTYREN !!!!

magdalenka: pamatuji si , že mamminka dávala potravinářskou folii, dobře se to potom vyklopilo a krájelo na teňounké proužky a když to zaschlo, bylo to príma křupavé :-))

cathleen:... a stačila ta půlka másla nebo mám dát raději to celé,jak někdo psal?Ještě jsem to nikdy nedělala,ani nejedla,tak hledám rady :-)

Mám dotaz:mám už zkaramelizované kondenzované mléko,nebude to už příliš? :-)

Dělala jsem včera a musím JEN pochválit! Plus bod, samozřejmě:-)

musím vám moc poděkovat za recept. Je to jediné cukroví, které milují naši dva dědečkové a každý rok je pro ně musím dělat :):-K

takže,jen půlka másla (aspoň u mě) tedy nestačila,v pátek jsem je dělala na zakázku a absolutně nešly vyklopit z košíčku - paní řekla,že ji to jaksi nevadí,že se sní,ale i tak,už jen celý máslo...;-)

Jani: karamel uděláš klidně na pánvičce tím, že necháš pomalu rozpustit cukr. Chvíli to trvá. Máš to napsané i v receptu. Rozpustíš cukr krystal na mírném ohni.

Jak se udělá z cukru karamel?...můžu na pánvičce?...žádné další ingredience?

Jak dopředu je mám dělat než budou Vánoce? :-//

Taky je dělám a jsou výtečné. Z karamel jsme dřív dělali burizonový chlebíček do hřbetu, ale pamatuji si, že strašně dlouho trvalo, než se ty karamely rozpustily :-S. Tenhle recept je dle mě o hodně lepší. :-K

jsem začátečník a tak letos u nás bude to nejmenší cukroví:-D:-D:-D páč sem asi dala moc burisonů a nedrží mi to pohramědě:-D uděluji bodík:yes:, protože i když se mi to nepovedlo(moje chyba) tak je to chuťově neskutečně lahodné!!!!!!!! Tak třeba příště už budou kuličky i u nás :-D:-D

anete, dnes jsem dělala, je to vynikající, dřív jsem to dělala z karamelových bonbonů, ale už ani nevím, jestli se prodávají a vím, že byly rok od roku dražší. Tento způsob přípravy vůbec neznám. Posílám foto, kolik šišek z té jedné várky mám. Je to supr:yes:

ty by mohly vypadat hezky i z barevných burisonů, to bych mohla zkusit.

marunda: právě jsem to udělala z barevných burizonů a super :yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
burizonové kuličky, kuličky z burizonů, karamelové kuličky s burizony, karamelové kuličky, burizonové kuličky z karamelek, burizonové koule, burisonové cukroví, karamelky s burizony, burisonove koule, burizonový chlebíček, karamelove burizonove kuličky, karamelové koule, burizonový hřbet, karamelove kuličky z burizonu, kuličky s burizony, burizonový řez, burizonový chlebíček z karamelek, burizonové koule z karamelek, karamelovy chlebicek s burizonama, burizonová roláda

Suroviny:
cukr krystal, mléko kondenzované, máslo, burizony

Přidat fotografie receptu