Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře podle Požarského

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 362 kJ /
1 999 kcal
Bílkoviny150,22 g
Tuky47,82 g
Vláknina35,36 g
Cholesterol 691 mg
Sodík 2,42 g
Sůl5,84 g
Sacharidy226,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čtyři housky nakrájíme na kostičky, zbylé natrháme do misky a zalijeme mlékem. Po pěti minutách přebytečné mléko vymačkáme. Krok 2: Maso nakrájíme na kousky a společně s namočenými houskami umeleme na masovém mlýnku (lze i v sekáčku, ale raději ne moc najemno, aby ze směsi nebyla kaše). Krok 3: Přidáme smetanu, pepř, worchester, muškátový oříšek a sůl. Krok 4: Vytvarujeme koule, které lehce zploštíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a kostičkách housky a uložíme na 30 minut do ledničky zchladnout. Krok 5: V pánvi rozpálíme olej a karbanátky opečeme dozlatova. Přemístíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 25 minut. Krok 6: V kastrolu rozehřejeme 1-2 lžíce oleje ze smažení a dozlatova opečeme nakrájenou cibuli. Krok 7: Přidáme nasekaný česnek a bobkový list a necháme rozvonět. Krok 8: Přisypeme nakrájená rajčata, rajský protlak, bylinky, sůl, pepř a špetku cukru. Za občasného míchání dusíme 10 minut na mírné teplotě. Krok 9: Zhoustlou směs propasírujeme. Kastrol vytřeme, rozehřejeme v něm lžíci másla a podusíme žampiony, nakrájené na plátky. Krok 10: Vrátíme propasírovaná rajčata, přisypeme nasekanou petrželku, dochutíme a prohřejeme. Krok 11: Karbanátky podáváme s několika lžícemi omáčky.

Zveřejněno 28. 12. 2010

Poznámka autorky Eliza

Jedná se o oblíbený pokrm ruské carské rodiny.

Zdroj: Klasické kuře, drobně upraveno podle zkušenosti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře podle Požarského

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EPQW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře podle Požarského

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EPQW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

:no: může to být možná dobré, ale je to zcela zcela jiný recept - určitě ne pro carskou rodinu :-D:-D - paní Meszarosovabolya měla zčásti pravdu - plněná prsa, ale v originále pro většinu z nás nedostupná vzhledem k surovinám - husí játra, telecí maso, lanýže - žádná houska, rajčata, protlak ...

Teda Eliza,to je fakt pastva pre oči:-K:-Ka určite to aj tak chutí:-pTo si zaslúži bod aj bez vyskúšania,ale ukladám si;-)

:-p:yes: super:-K

Krásné:-*:yes:

:-p:-p:yes:+11

:-p neco mi ten receptik pripomina z mladi, ale nespomenu si na nej presne, Pripomina mi babicku :-8 Bodika si rozhodne zaslouzi :yes: :-K

obrázek k nakousnutí:-p. :yes::yes:

Cat, to môže byť nejaký "vtipálek"...

:-))Elizo, moc hezký recept!
A pokud vím, paní Mesza.... sem má zakázaný přístup:-// (mezi námi - já bych se, na jejím místě, někam "zahrabala", ale ona má asi pocit, že má stále co říct...:no::no:)

Meszarosovabolya 28. 12. 2010 19:27
Eliza, mne sa Tvoja verzia páči, určite vyskúšam, škoda, že Ti nemôžem prideliť aj bod. Len som uviedla dalšiu možnosť z Medzinárodnej kuchárky, ako sa tieto prsíčka pripravovali na Brusel Expo 58.

Receptík je veľmi pekný, trochu prácny, ale určite stojí za to! Vždy obdivujem tvoje fotky, ako to naaranžuješ, sú nádherné! Takže :yes:
(ten nick stačí prekopírovať, nemusíš opisovať)

chocolate 28. 12. 2010 19:21
Eliz:-K, recept je bombice, mám doma krůtí prsa, čerstvě mletá (mnou), takže se zítra chystám vytřít rodince zrak tímto receptem.

Moc Vám děkuji za body a pochvaly. :-K:-K
Mezsa...atd. promiň, nechce se mi ten nick celý opisovat :-8 - takový recept jsem také našla na Labužníku, ale raději jsem vycházela z reprintu anglické knihy, než z internetu. Co je tištěno, to je dáno. Navíc játra, jako ani jiné vnitřnosti, nejím...takže bych to stejně nevařila.:-)

Meszarosovabolya 28. 12. 2010 18:56
iste je to dobré, ale kuracie prsia sa v Pojarského prsíčkach plnia mletým teľacím mäsom a mletou kuracou pečienkou - játry bez obaľovania.:-))

Božské obrázky...:yes:

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
kuře recepty, kotlet požárského, kuře podle, požarski kotlet, nej recepty na kuře, kuřecí řízek požarského, brusel dort recept, kotlety požarskie recepty, požarskeho kotlet, kotlet požarského z mletého masa, kuřecí plátky pojarski, kotlet pozarskeho recept, požárské karbanátky, požarského řízek recept, carske karbanatky, carske karbanatky, nej recepty kuře pečeně, carské kuře, pečené kuře na tymiánu kuchařka jiřiny bohdalové, kotlety brusel

Suroviny:
prsa kuřecí, rohlík, mléko, smetana ke šlehání, mouka hladká, vejce, ořech muškátový, omáčka worcesterová, pepř, sůl, olej, rajče, žampióny, cibule, česnek, protlak rajčatový, bobkový list, tymián, nať petrželová, máslo, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu