Koleno vepřové, vařené a pečené
Vepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo, připravte chléb, a hostina s pečeným kolenem může začít.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 169 kJ / 279 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,47 g |
| Tuky | 1,28 g |
| Vláknina | 27,85 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,33 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 52,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody.
Krok 2: Vaříme pomalu cca 1 hodinu, poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout.
Krok 3: Vychladlé koleno nakrojíme na několika místech až ke kosti, potřeme marinádou, podlijeme vývarem z kolena, přidáme 5 stroužků česneku a 4 poloviny cibule.
Krok 4: Přikryté pečeme cca 1,5 hodiny za častého podlévání na 200 °C. Poté odkryjeme a dopečeme dokřupava.
Zveřejněno 31. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koleno vepřové, vařené a pečené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AmXl
Moje poznámka
Koleno vepřové, vařené a pečené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AmXl
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
pečené koleno,
vařené koleno,
vepřové koleno,
vepřové koleno recepty,
pomalu pecene veprove koleno,
recept na vynikající pečená kolena,
veprove koleno recept,
vařené koleno recept,
příprava vepřového kolena na pečení,
vepřové koleno pomalu pečené,
pečené vepřové koleno,
pečené koleno recept,
koleno recept,
marináda na vepřové koleno,
recept na vepřové koleno,
recepty veprove koleno,
marináda na pečené koleno,
recept na vařené koleno,
pomalu pečené koleno,
vepřové koleno pečené
Suroviny:
koleno vepřové,
voda,
pepř,
koření nové koření,
sůl,
bobkový list,
česnek,
cibule,
omáčka chilli,
zázvor mletý,
pepř,
omáčka sojová,
česnek,
cibule
Komentáře (55)
Bylo to úžasný,stejnou marinádu dělám ka kuřecí křídla+ hodně šťávy z limety a trochu medu .
Naložit uvařit nechat do druhého dne, poté vyjmout a postupovat dále
můj řezník mi koleno pěklně vykostí,vše je pak rychlejší a chutě se do masa lépe dostanou,kost samozřejmě vařím i peču společně
EDIT:
dávám chilli omáčku se zrníčky-takovou tu průhlednou ...kuřecí na vepřové mi přišlo jako rouhání
Děkuji, K.
klidně se ptejte, žádný učený z nebe nespadl...
a mám to jako dělenou.. bez.. jenom masko.. bože, to je slast
a za fotečky děkuji, vypadá to úžasně
Myslím že s těmi mmarinádami je to super vychytávka (teda nemyslím, vidím
tady je důležité hlavně to vložení do vařicí vody, aby se maso rychle zatáhlo, nechcheme z toho vývat na polívku