Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety se smetanovou omáčkou s Nivou a tuňákem

Hodnocení receptu je 4,5 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

EvaRock

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 923 kJ /
1 177 kcal
Bílkoviny38,91 g
Tuky105,21 g
Vláknina5,67 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 3,07 g
Sůl7,70 g
Sacharidy17,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špagety uvaříme v osoléné vodě s kapkou oleje podle návodu. Krok 2: Na oleji osmažíme dozlatova cibulku nakrájenou buď na kostičky nebo na půlměsíčky. Krok 3: Pak přidáme tuňáka a trochu ho pomačkáme na menší kousky, chvíli smažíme a přidáme nahrubo nastrouhanou Nivu. Krok 4: Necháme ji rozpustit a zamícháme. Krok 5: Přidáme česnek, chvíli smažíme, potom přilijeme smetanu, přidáme bazalku a pár minut provaříme. Krok 6: Pokud je nutné, přisolíme (Niva je ale dost slaná, tak většinou není třeba). Krok 7: Nakonec přidáme do omáčky nasekanou čerstvou petrželku.

Zveřejněno 6. 11. 2009

Poznámka autorky EvaRock

Špagety jsou moje asi nejoblíbenější jídlo, dají se připravit na stovky způsobů nebo recepty kombinovat. A navíc příprava nezabere moc času.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71pG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71pG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Moooc dobrý recept, všichni sme si pochutnali ????

Musím říct, že když jsem si tento recept přečetla, říkala jsem si jak to asi může chutnat? Tuňák s nivou, bazalkou a smetanou?
Šla jsem to hned vyzkoušet a musím říct, že nelituju. je to opravdu VÝBORNÉ!!!! doporučuju.... je to rychle, výborné a ,,žravé,, :) :yes:

Výborné, právě jsme s přítelem dojedli, trochu jsem se bála, jsme zvyklí si dávat na špagety kupované omáčky, ale tahle je luxusní, příště dělám zase :-K

Jdu na to!!!!:-))www.toprecepty

Rychlé a opravdu chutné. Navíc s lehkostí pomůžou i děti, což se hodí :-):yes:

Tématické fráze:
smetanová omáčka s nivou, omáčka s nivou, smetanové špagety, smetanová omáčka z nivy, těstoviny s tuňákem a smetanou, niva omáčka, špagety s tunákem, omáčka z nivy, česnekové špagety s nivou, špagety s nivou a česnekem, těstoviny s tunákem a nivou, smetanové špagety recept, tunáková omáčka na špagety, tunáková omáčka na špagety, spagety na smetane, špagety se šunkou a nivou, tuňáková omáčka, omáčka niva, těstoviny s tuňakem a smetanovou omačkou, špagety smetanové

Suroviny:
těstoviny špagety, cibule, česnek, tuňák ve vlastní šťávě, sýr niva, smetana ke šlehání, sůl, bazalka čerstvá, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu