Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě polévce, která vás zaručeně zasytí.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 014 kJ / 4 305 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 372,80 g |
| Tuky | 223,43 g |
| Vláknina | 102,71 g |
| Cholesterol | 980 mg |
| Sodík | 4,06 g |
| Sůl | 8,45 g |
| Sacharidy | 151,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do veľkého hrnca dáme trochu premytú a pokrájanú kapustu, nepokrájané mäso a klobásy, feferónky a zalejeme 1,5-2 litrami vody.
Krok 2: Varíme na slabom plameni najmenej 3 hodiny. Občas premiešame, aby sa mäso a klobásy rozpadli na menšie kusy.
Krok 3: Keď je mäso mäkké, vyberieme z hrnca kosti z bôčika a 15-20 minút pred koncom pridáme namočené huby.
Krok 4: Nakoniec primiešame prelisovaný cesnak. Nezahusťujeme! Na tanieri pridáme ku kapustnici kôpku smotany. Podávame s celozrnným chlebom.
Zveřejněno 1. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5WM8
Moje poznámka
Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5WM8
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 22 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 24 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 25 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 26 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 27 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 2 hodinami
Tématické fráze:
zelňačka,
zelňačka recept,
kapustnica,
recept zelňačka,
maďarská zelňačka,
madarská kapustnica,
recepty zelnacka,
zelňačka recepty,
kapustnica recept,
kapustnica krkonošská,
silvestrovská zelnice,
gombasecká klobása recept,
madarska zelnice,
maďarská kapustnice,
recepty na zelnacku,
varime zelnacku,
sylvestrovská zelnice,
zelnacka madarska,
gombasecka zelnačka,
sivestrovska zelnacka
Suroviny:
zelí,
voda,
kýta vepřová,
bůček,
kližka hovězí,
plecko telecí,
krkovice uzená,
klobása,
klobása,
houby sušené,
feferonka,
česnek,
smetana zakysaná
Komentáře (15)
No je, ale patří to k tradici, že