Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 886 kJ / 690 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,43 g |
| Tuky | 24,57 g |
| Vláknina | 19,80 g |
| Cholesterol | 76 mg |
| Sodík | 134 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 91,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky (osminky) a obojí promícháme s máslem rozpuštěným s 1-2 lžičkami bylinkové soli tak, aby všechny plochy byly máslem potřené. Vložíme do pekáčku a do trouby rozehřáté na 230°C.
Krok 2: V kastrůlku smícháme mléko a nasekaný kopr, zahřejeme a po deseti minutách jím zalijeme brambory a cibuli. Pečeme dalších 15 minut, poté na brambory položíme makrely (nemusíme odstraňovat kůži, protože se sama odloupne během pečení) a dopečeme dalších 15 minut.
Zveřejněno 10. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nzoW
Moje poznámka
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nzoW
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 17 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 17 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 17 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 18 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 19 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 19 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 20 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 hodinami
Tématické fráze:
recept makrela pečená na zelenině,
uzená makrela recepty,
uzená makrela v troubě,
makrela pečená s bramborem,
uzená makrela s bramborem,
uzená makrela,
pecena makrela,
teplá uzená makrela,
pecena uzena ryba,
makrela pečená v troubě na bramborách,
uzená makrela do trouby,
uzená makrela recept,
zapečená uzená makrela recept,
makrela s bramborem,
jaká teplota je na pečení makrel v troubě,
makrela pečená na bramborách,
ohřata uzena makrela,
pečená ryba s bramborem,
pečená ryba s brambory,
pečená makrela v troubě
Suroviny:
makrela uzená,
brambory,
cibule,
mléko,
kopr,
máslo,
sůl bylinková
Komentáře (20)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Jani R., ta teplá (vlastně jen ohřátá) uzená makrela je mnohem lahodnější a není to žádný experiment...Ona totiž není tolik mastná jako za studena a k teplým pečeným bramborám si studenou rybu ani nedovedu představit.