Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné masové placky v parním hrnci

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 063 kJ /
1 210 kcal
Bílkoviny138,56 g
Tuky50,35 g
Vláknina6,95 g
Cholesterol 647 mg
Sodík 1,87 g
Sůl4,46 g
Sacharidy48,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlík nastrouháme na strouhanku, přidáme v mléce rozšlehané vejce a hořčici a necháme chvíli nabobtnat. Pak přidáme mleté maso, nadrobno pokrájenou cibuli, na jemném struhadle nastrouhaný sýr, koření a promícháme. Krok 2: Uvařený, ve studené vodě sloupnutý vepřový jazyk nakrájíme na 1cm silné plátky. Z masové směsi utvoříme placku, do ní vtiskneme plátek jazyku a přiklopíme další plackou, viz. foto. Zarovnáme do úhledného tvaru a vložíme do nádoby PH, kde jsme předem nalili vodu. Hrnec přikryjeme a paříme 40 minut. Krok 3: Můžeme podávat jen s chlebem a hořčicí na kousku zeleného salátu nebo ke špenátu, bramborové kaši, čočce - já jsem udělala s červenými fazolemi: osmažila jsem slaninu, cibulku, přidala slabou PL hl.mouky, udělala zásmažku, přidala 1 konzervu červených fazolí, sůl, cukr, trochu octu a 10 minut provařila.

Zveřejněno 12. 1. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Manželovi jsem pro lepší barvu placky po vyjmutí z PH trochu osmažila bez tuku na pánvičce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Wgv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Wgv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Děkuji Vám všem za milé komentáře a + bodíky:-8Já jsem dostala PH od naší milé přítelkyně tady z Topek a jsem tomu moc ráda:-K;-):-K
Ještě k tomu receptu-osmažila jsem si bokem kroužky cibulky na chuť i ozdobu,ale můj mě žádostí o osmažení placek tak zblbnul,že jsem to tam pak zapomněla přidat;-):-D

:-p:yes::yes::-K

:-O:-O:-O Tak tohle tady Aničko moc ráda vidím, protože mám parní hrnec od ježíška, tak jsem každému receptu vděčná moc děkují a už mám vytiskly receptík, brzo udělám a tobě 100 bodů :yes::-K:-D

To musí být dobrota a fakt zajímavé s těmi fazolemi.:-p:-p:yes:

Zajímavý recept:yes::yes: +

Parni hnnec a ja se moc nekamaradime, ale tohle si zaslouzi vyzkouset:-p:yes::yes:

Mńamka Ani:yes:

Anička, zaujímavé a nápadité.:yes:

Aničko nádhera a hmmm, to foto:-*:yes: Jsem moc ráda, že receptů na parní hrnec přibývá.;-)

krásný recept...+:yes:;-)

Tématické fráze:
mleté maso v parním hrnci, placky z cocky, recepty na vaření v parním hrnci, parní hrnec-kuchařka, čočka v parnim hrnci, recepty vaření v parním hrnci, recepty v parním hrnci, fazole v parním hrnci, plněný vepřový bok, plněné placky, plněné papriky v parním hrnci, parní hrnec recepty, masová směs s fazolemi, cocka parni hrnec, recepty pro vaření v parním hrnci, masové kuličky v parní hrnec, mleté krůtí maso recept v parnim hrnci, parní hrnec kuchařka, vaření čočky v parním hrnci recepty, recepty na maso v parním hrnci

Suroviny:
maso vepřové mleté, sýr tvrdý, rohlík, mléko, vejce, hořčice, cibule, sůl, pepř mletý, sušená bazalka, jazyk vepřový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu