Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hroznové potěšení v listovém těstě

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto vyválíme a vykrojíme 2 kola o průměru 20cm. Krok 2: Obě kola na pečicím papíru upečeme v troubě přehehřáté na 180°C a necháme na mřížce vychladnout. Krok 3: Bílou polevu rozehřeleme, částí pocákáme jednu upečené kolo, zbytek natřeme na druhé kolo. Necháme ztuhnout. Krok 4: Plně polité kolo omotáme pruhem z papíru, aby vznikl rám. Do prostoru nasypeme kuličky hroznového vína (několi necháme na ozdobení). Krok 5: Želatinu připravíme podle návodu rozpuštěním v oslazené vodě. Necháme lehce ztuhnout, aby měla konzistenci medu a po lžících nalejeme na hrozny. Necháme ztuhnout. Krok 6: Šlehačku ušleháme spolu se ztužovačem a natřeme na vrstvu želatinových hroznů. Krok 7: Kolo pocákané polevou rozkrojíme na 6 dílů, které poskládáme na šlehačku, ozdobíme hrozny a dáme vychladit.

Zveřejněno 12. 1. 2011

Poznámka autorky isindy

Původně jsem chtěla udělat jednoduhé plnění ovoce a želatiny + šlehačky mezi dva rovné obdélníkové pláty, ale pak jsem si vzpomněla na obrázek podobného dortu, který jsem kdysi na nějakých stránkách zahlédla - především efektní vrchní členění ...a tak jsem se pokusila zaimprovizovat a udělat pro potěšení rodiny trochu netypický moučník.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnPl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnPl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Opravdu nádhera za další bod:-K+21:yes:

:-O:yes: to je krása:yes::-K

téééda ty jsi skvělá:yes::yes::yes:

Irrenko, ten korpus se tak o cca 2cm na každé straně "srazil", tak je přidej navíc a mohlo by tovyjít - takže na formu 25cm péct kolo 29bm průměr...ale pak už bude potřeba ta listová těsta 2 - na jedno se mi vešel právě ten 20cm kruh ;-)

Isu kde bereš ty nápady.:-O:-O:yes:

Jů Isů to je krása:-O:yes:

Isu asi je to pravda, nebo upéct kolo větší a pak ho nandat do formy upečené pro nalití želé, no prostě musím to vyzkoušet, protože se mi to moc líbí;-);-)

Irrenko, to jsem si taky myslela :-D ale ona ta potvora listová se zmenší :-(...jedině mít 2 velikosti, upéct podle té větší a doufat, že se pak vejde do té menší ;-) jenže já udělala kruh 20cm - to je nejmenší forma - a pak to bylo ještě menší - na té poslední fotce to v té 20cm formě vidíš :-)

Jak jinak, to je prostě úžasné:yes:Kam ty na ty nápady chodíš:-OTohle bych si dala raději než kdejaký dort:yes:
Já bych tu jednu placku asi upekla v dortové formě a nemusela bych dělat zábranu z papíru.Nebo to je blbost:-?:-))

děkuji všem moc za komentáře i body :-K, dortík je opravdu lehký, takový letní ;-) v tomhle počasí balzám na duši :-K

určitě zkuste, příprava je jednoduchá a třeba v létě s kuličkami melounu nebo s čerstvými jahodami musí být ještě lepší :yes:

se poseru :-D;-) to je zase paráda:yes:

Téda:-O,já už ani nestačím registrovat,není autorka náhodou nemocná??:-D:-DAle jinak paráda:yes::yes:+16

k tomu oparvdu není co dodat;-):yes:+1

tadle ženská se na té marodní opravdu evidentně ultra nudí:-p...to je jedna bašta za druhou:yes:....ta už snad ani ty kamna nevypíná:-D

Ivuš, mňa napadá iba, že si nejaký veľmi zvláštny úkaz...už ani nežasnem.
:yes:

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
jak zpracovat hroznove vino, co udělat z hroznového vína, co upect z hroznoveho vina, jak usušit hroznové víno, co udělat z hroznu, co upéct z hroznů, ovoce v listovém těstě, hroznový dort, čokolada v listovém těstě, co dělat z hroznového vína, co udělat s hroznového vína, dort z hroznového vína, dort hroznové víno, co z hroznoveho vina, návod jak usušit hroznové víno, lístové těsto s želatínou recepty, jak zpracovt hroznove vino, jak spracovat hroznove vino, jak zpracovat hrozny, obrázek hroznového vína

Suroviny:
těsto listové, víno hroznové, víno hroznové, smetana ke šlehání, smeta-fix, želatina, čokoláda bílá, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu