Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 761 kJ /
3 289 kcal
Bílkoviny19,40 g
Tuky196,34 g
Vláknina21,55 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy350,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V zapékací formě rozehřejeme na plotně máslo s cukrem. Krok 2: Z omytých jablek bez jádřinců nakrájíme plátky. Jablka dáme do formy a zahříváme je s máslem a cukrem, dokud cukr nezačne karamelizovat. Krok 3: Na pracovní ploše lehce posypané moukou, vyválíme těsto a vyřízneme z něj plát stejně velký jako zapékací forma. Těsto opatrně položíme na jablka a propícháme vidličkou. Krok 4: Pečeme v troubě při 180°C 20-25 minut, až má těsto zlatavou barvu. Asi 10 minut je necháme vychladnout a pak překlopíme na dezertní talíř a podáváme.

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Monikiska: samozrejme, len vtedy, ak misa je z varného skla...

Monikiska: za sebe: zcela určitě, i když já mám zapékací formu na tyhle věci, ale sklo určitě

Mám dotaz. Nemám pánev bez plastové rukojeti. Můžu to zapéct ve skleněné míse???

Kateřina:No já nevím jak Vy,ale já Tarte Tatin jedla od rodilé francouzky a žádným krémem přelitý nebyl. ;-)

Kateřina: Vážená, tento koláč je na receptech 4-slovy čtyři roky,a jediná osvícena jste vy!!! Blahopřeji vám k tomu!!!!

Kateřina 28. 10. 2012 11:36
Tak tohle nemá s Tarte tatinem absolutně nic společeného! Jak někdo může vůbec prezentovat takovouhle hrůzu za Tarte tatin:-(( Tatre tatin je typický francouzský koláč, který má být ještě následně přelitý krémem. Tohle je jedna z nejhorších parodií, které jsem kdy viděla:-(( Být Vámi, tak celý příspěvek smažu a nedělám si ostudu! Hrůza!!

Přidala jsem fofo, doufám že to nebude vadit.Děkuji.;-)

Můj začátek tohoto koláče vypadal stejně,ale i tak je to super dobrota. Jablka přidám na pánev až je cukr hnědý!!! Nebojte se, jablka pustí šťávu a nic se nepřichytne. Jinak recept nemá chybu, každý si přidá a ubere dle své chutě.:yes::yes::yes:Jinak doporučuji moučnatá jablka a podle J.Olivera i banány.

Ja síce neviem,ako má správne vyzerať,ale na fotke je vidieť trochu nahnedlý povrch-to bude asi ten karamel.Mne len neni jasné aký rozdiel je medzi týmto receptom a receptom na "Obrácený jablečný koláč".Inak to môže byť dobré:-p;-)

Ivane HOS:-).Pakliže se podíváte pozorně na fotografii,tak jistě vidíte,že barva není zelená,ale je to jen zabarvení fotografie vlivem okolního světla.
Pakliže máte recept na tento koláč v jiném podání,budeme rádi,pokud ho sem přidáte a fotografie se zlatým zbarvením je také vítána:-).Přeji pěkný den:-K.

Nepokládám tento výrobek vámí prezentovaný za to,za co jej vydáváte,protože jste pravděpodobně nikdy neviděli, jak správně vypadá!:-!:no::-//
Neznáte technologii výroby a vhodné produkty.
Nevidím karamel, který vzniká při procesu pečení přímo pod jablíčky v pánvi, tudíž při obrácení koláče do jeho konečné podoby je zlatý!!! a ne zelený! V případě že byste měli zájem o podrobný popis, jak tento koláč připravit, můžete se na mě obrátit!

Tématické fráze:
obraceny francouzsky jablecny kolac, francouzský jablkový koláč, obrácený jablečný koláč, francouzký jablečný koláč, tartin, obrácený jablečný koláč dity p., francouzský jablečný koláč, obrácený jablečný koláč s karamelem, obrácený jablečný koláč od babičky, francouzský obrácený jablečný koláč, jablečné koláče jak je neznáte, koláč tartin, francouzký jablkový koláč, obrácený jablečný koláč recepty, francouzský koláč s jablky, obrácený jablečný koláč s krémem, jablkový koláč recept, jablkový koláč z listového těsta, obrácený jablečný koláč z listového těsta, francouzský jablečný koláč obraceny

Suroviny:
těsto listové, jablko, máslo, cukr

Přidat fotografie receptu