Květákovo-brokolicové karbanátky
Lahodné a křupavé květákovo-brokolicové karbanátky jsou skvělou volbou pro lehký oběd či večeři. Kombinace dvou druhů zeleniny s jemným kořením si zamilují i děti. Podávejte s tatarkou nebo jogurtovým dipem a bramborovou kaší.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 427 kJ / 3 926 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,56 g |
| Tuky | 323,75 g |
| Vláknina | 52,55 g |
| Cholesterol | 524 mg |
| Sodík | 1,42 g |
| Sůl | 3,48 g |
| Sacharidy | 143,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák a brokolici rozdělíme na menší kousky, omyjeme a dáme vařit do vody na 10 minut.
Krok 2: Zatím nastrouháme rohlíky do mísy a zalijeme mlékem, necháme chvíli stát, aby se mléko nasáklo do rohlíků.
Krok 3: Po vychladnutí uvařeného květáku a brokolice vše nastrouháme na struhadle do mísy. Přidáme 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a pořádně promícháme. Začne nám vznikat směs, kterou můžeme zahustit strouhankou, pokud je stále moc řídká.
Krok 4: Na pánvi rozehřejeme olej a postupně smažíme karbanátky. Když budou hotové, necháme je okapat na ubrousku od přebytečného oleje.
Krok 5: Abychom měli vše domácí, uděláme k tomu domácí tatarku, je velmi rychlá. Do úzké nádoby nalijeme 300 ml oleje, polévkovou lžíci hořčice, lžíci octa a vše ponorným mixérem mícháme, dokud z toho nebude majonéza.
Krok 6: Nakonec přidáme jemně nakrájenou cibulku a někdo ještě dává okurku. Jako přílohu jsem zvolil bramborovou kaši.
Zveřejněno 14. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákovo-brokolicové karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8WY
Moje poznámka
Květákovo-brokolicové karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8WY
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 15 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 11 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 14 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 15 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 16 hodinami
Tématické fráze:
kvetakovo brokolicove placicky,
květákovo brokolicové placky,
květákovo-brokolicové placicky,
květákové karbanátky,
brokolicovo květákové placky,
brokolicové karbanátky,
květakovobrokolicove placicky,
kvetakovo brokolicove karbenatky,
brokolicovo květákové placičky,
květákovobrokolicové karbanátky,
květákovo-brokolicové placky,
kvetakovobrokolicove placky,
brokolicovo květákové karbenátky,
brokolice recepty,
květák s brokolicí,
brokolicovo-kvetakove karbanatky,
karbanátky z brokolice,
brokolicové karbanátky recept,
květákovo brokolicové,
recept na květákové karbanátky
Suroviny:
květák,
brokolice,
rohlík,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
strouhanka,
sůl,
pepř mletý,
olej,
olej,
hořčice,
cibule,
ocet,
pažitka
Komentáře (11)
ano Aničko, nejlépe bude, když si květák pěkně postavíme na stůl a nejlépe, místo TV se na něj díváme tak dlouho, než-li shnije
Osobně za inspiraci k výbornému jídlu děkuji!