Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špikované srdce po burgundsku

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 207 kJ /
1 483 kcal
Bílkoviny9,20 g
Tuky135,37 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 115 mg
Sodík 2,03 g
Sůl5,00 g
Sacharidy29,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce nakrájíme na menší díly (podle velikosti srdce) a každý díl co nejvíc prošpikujeme. Čím více tím lépe. (Je lepší aby byla slanina v lednici - lépe se s ní dělá). Nakrájenou cibulku zpěníme na sádle a obděláme na ní posléze prošpikované kusy srdce. Asi po 2-3 minutách přilijeme víno a necháme a po 2 minutách přilijeme cca 4 dcl vody (záleží kolik budeme chtít omáčky a kolik je kusů srdce). Krok 2: Pak už jen rozdrobíme Masox a přidáme v hmoždíři upravené koření. Vaříme, dokud není srdce měkké. (Srdce je vždy dost houževnaté a někdy je třeba přilívat horkou vodu - dobré je vařit v papiňáku). Krok 3: Po uvaření zaprášíme moukou, dle našich představ hustosti omáčky. Dochutíme. Zůstala-li nám slanina a nebo kůže ze slaniny, je dobré ji nechat též vařit v omáčce.

Zveřejněno 13. 4. 2009

Poznámka autora Vaclav Fronek

Již jsme dělali i z hovězího srdce. Podáváme, jak kdo má rád s houskovým knedlíkem, bramborem. My máme jako přílohu rýži.

Dá se i s těstovinami. Já jím srdce (je žravé) z hlubokého talíře a vidličkou vždy kus srdce napíchnu a ukusuju, nebo si srdce nejdřív nakrájím, abych se nezdržoval Hi Hi. Ach ta etiketa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špikované srdce po burgundsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO6M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špikované srdce po burgundsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO6M

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Já osobně mám vnitřnosti moc ráda, jen škoda, že rodinka ne. Ale nevadí, stejně si to udělám a možná podle tohoto receptu tomu přijde na chuť i manžel :-) Dávám bodík!:yes:

Jo,to vypadá dobře,dlouho jsem srdce nedělala,ale stane se co nejdřív :-p:-p,dávám bodík:yes::yes:

Srdíčko milujeme v jakékoliv podobě (již jsem to tu jednou psala):yes::-p + bodík

Vašku, tak to je opravdu žravé,;-) taková jídla miluju.;-) Není to tak dávno, co jsem vařil hovězí srdce na slanině http://www.toprecepty.cz/recept/4430-hovezi-srdce-.... V každém případě posílám bodík!:-!:-)):yes::yes::yes:

Vašíku, to bych si hned dala, kolikrát člověk neví, co se srdcem a já mám vnitřnosti moc ráda. Určitě ten receptík využiju!!:yes: Plusík letí z Orlové!;-)

Tématické fráze:
kapr po burgunsku, jak dlouho vařit vepřové srdce, hovězí po burgunsku, vepřové po burgundsku, jak dlouho vařit srdce, hovězí srdce po burgundsku, jak uvařit vepřove srdce, vaříme srdce, jak dlouho se vaří vepřové srdce, vepřové srdce, jak dlouho vařit hovězí srdce, vaříme srdce na slanině, hovězí po burgundsku, srdce na slanině, hovězí srdce na slanině, jak dlouho vařit vnitřnosti, burgunsky gulas, vařime z vnitřnosti, vaříme vepřové srdce, guláš po burgunsku

Suroviny:
srdce vepřové, cibule, masox, slanina uzená, sádlo, víno červené, koření nové koření, sůl, pepř, koření hřebíček, tymián, ořech muškátový, mouka hrubá, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu