Velikonoční roláda
Tuto plněnou sekanou ve formě nemusíte připravit pouze na Velikonoce. Dobře vychucená a na pohled efektní sekaná bude hezky vypadat a chutnat zatepla s bramborovou kaší i zastudena s tatarskou omáčkou a krajíčkem chleba.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 062 kJ / 5 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 556,28 g |
Tuky | 309,00 g |
Vláknina | 0,80 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 5,45 g |
Sůl | 13,40 g |
Sacharidy | 6,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí steaky osolíme a naklepeme, čabajku nakrájíme na plátky a mleté maso ochutíme dle vlastních zvyklostí.
Krok 2: Formu na biskupský chlebíček vymažeme sádlem a vyložíme anglickou slaninou. Další vrstva je z kuřecích steaků a ty poklademe kolečky čabajky.
Krok 3: Nyní vložíme část mletého masa, řádně utlačíme, na něj položíme debrecínky a mírně zatlačíme do mletého masa. Na párky položíme zbytek mleté směsi, opět utlačíme a přečnívající steaky s anglickou přehneme na mleté maso.
Krok 4: Pečeme podle množství při 200 °C asi 60 minut.
Podáváme teplé i zastudena.
Podáváme teplé i zastudena.
Zveřejněno 13. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mj9O
Moje poznámka
Velikonoční roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mj9O
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 12 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 18 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 22 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Pět kroků k dokonalé houbové omáčce: Krémovou konzistenci zajistí smetana ke šlehání, o vynikající chuť se postarají hříbky
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 12 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 12 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 12 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 12 hodinami
Holandské řízky
Milades před 13 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 16 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 16 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 18 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 18 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 19 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční kuřecí roláda,
babicova sekana,
klobásníky,
velikonocni kucharka,
roláda recept,
roláda ze sekané,
bábovka z kuřecího masa,
sekaná roláda,
kuřecí roláda v bábovce,
kuřecí roláda do formy,
roláda,
velikonoční dobroty,
rolády,
velikonoční sekaná,
velikonoční maso,
kuřecí roláda bez rolování,
recepty velikonoční sekaná,
roláda v bábovce,
babicovy dobroty pexeso,
recepty z kuřecího masa
Suroviny:
prsa kuřecí,
slanina anglická,
čabajka,
párky,
maso mleté,
pepř mletý,
sůl,
majoránka,
česnek sušený,
cibule,
paprika sušená sladká,
koření,
sádlo
Komentáře (17)