Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládovo-rybízové řezy

Chcete zažít opravdové nebe v puse? Tak vyzkoušejte tyto řezy. Vespod těsto s křupavými kousky ořechů a čokolády, na něm leží pudink s rozvarem z ovoce a celé to zakrývá jemná šlehačka s kakaovým nádechem.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 30x40

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 692 kJ /
6 380 kcal
Bílkoviny117,63 g
Tuky435,96 g
Vláknina54,20 g
Cholesterol 2,19 g
Sodík 1,00 g
Sůl4,14 g
Sacharidy469,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zahřejeme na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem. Krok 2: Těsto: Z vajec oddělíme žloutky zvlášť a bílky, ze kterých ušleháme sníh. Krok 3: Změklé máslo šleháme chvíli s cukrem do pěny, dále do něj zašleháme žloutky, přidáme nasekané ořechy a čokoládu posekanou nadrobno. Lehce zamícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka přidáme vyšlehaný sníh. Krok 4: Těsto vlijeme na připravený plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 min. Krok 5: Náplň: Šťávu s ovocem zahřejeme k bodu varu a přidáme pudinkové prášky zamíchané v troše vody. Vaříme do zhoustnutí. Ještě teplý pudink nalijeme na vychladnutý piškot a necháme ztuhnout. Krok 6: Krém: Šlehačku smícháme s cukrem a kakaem a vyšleháme dotuha. Potřeme piškot a ozdobíme.

Zveřejněno 31. 10. 2010

Poznámka autorky jahoda

Pozn.: Ovoce můžete nahradit i pár lžícemi kyselejší marmelády, kterou přidáte do šťávy nebo džusu.

Zdroj: Báječné recepty-upravený

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo-rybízové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8jK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo-rybízové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8jK

Marie

Komentáře (24)

Nepíšu komentáře k receptům, ale teďudělám vyjímku...
Výborný, řekla bych až luxusní zákusek!!!
Mám ale dvě poznámky.
Tisk na 4 stránky se mi zdá zbytečný. Jedna by stačila.
V receptu jsem použila jen 100g čokolády a ořechy jsem nasekala. Používm nomální šlehačku a ne rostlinnou... to úplně nechápu, kdo chce takto vařit! Rybíz mám zamražený a přidala jsem do vody( žádná šťáva) asi 2 lžíce rybízové marmelády.Jinak super!!! Ještě doporučuju jíst až druhý den.Díky

Řezy jsou výborné, lahodné a rychle snědené:-D. Přidala jsem fotky a bodík:yes:

To je nááádhera :-K:-K

Tenisko, mám moc velkou radost;-):-K
Já na oplátku Tobě zase dám velkej boďan:yes: za to, jaká jsi šikulka v 16 letech;-)
Díky

perfektní:yes: pekla jsem minulou neděli a sklidily úspěch...použila jsem více ořechů místo čokolády a měla jsem tmavší náplň díky džusu z černého rybízu, ale ta chuť, ta chuť byla dokonalá:-p;-):yes:

To je tedy luxusní:yes::yes::-K:-K

Jahůdko, opět krásný a jistě i chuťově velmi dobrý moučník od tebe. Ukládám a i tento tvůj co nejdříve udělám.:yes::yes::yes:+20

Janatka- je úplně jedno, jaký pudink použiješ. Já to pojala v duchu rybízu, tak jsem dala malinový pro zvýraznění chuti. Ale i kdybys uvařila jen obyčejný pudink s mlékem bez ovoce, bude to také dobré. Dělám takové řezy - pudinková vrsta, na to máslový krém, ale tato varianta = šlehačka místo krému je lehčí.
Ať chutná;-):-K

Nádhera a co takhle prosím jeden kousek by nebyl:-/.Posílám bodíka a někdy vyzkouším.Jahoda:je jedno jaký použiji pudink???

Naprosto nádherný moučník! :-O Nemůžu jinak než poslat bodíka (škoda, že jen jednoho). Škoda taky, že nemůžu upéct, zrovna takovéhle dobroty mi doma nejedí. :-//

jéééééé - mňam:-p:yes:

Jahodo opět:-O nádhera:yes::yes:

No senzace.Nádherná fotka.:yes:

:-KNádherné:yes::yes:+

:yes::yes::-K:yes::yes:

Tématické fráze:
rybízove rezy, řezy s rybízem, rybízový řez, rybízové dobroty, rychlé rybízové řezy, rybízové řezy recept, čokoládové řezy s rybízem, řezy z rybízu, rybízové moučníky, rybízový moučník, řez rybízů, co upéct z rybízu, rybizove rezy s pudinkem, čokoládové řezy, čokoládovo malinové řezy, rybizovy rezy, rybizovy zakusek, čokoládovo kávové řezy, rybízové řezy se šlehačkou, babicovy dobroty recepty 31,10,2010

Suroviny:
vejce, máslo, cukr třtinový, cukr vanilkový, mouka hladká, prášek do pečiva, ořechy mleté, čokoláda hořká, rybíz, zavařenina, pudink malinový, voda, cukr, rama cremefine, kakao, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu