Domácí prejt
Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť. Není nutné ho plnit do střívek, stačí dozlatava upéct rozprostřený na plechu a všichni si pochutnají.
Postup přípravy
Krok 1: V malém množství vody dáme vařit veškeré maso, krom jater.
Krok 2: Když je maso měkké, tak ho vyjmeme a necháme trochu zchladnout.
Krok 3: Pečivo natrháme na kusy a zalijeme ho částí vývaru, ve kterém se vařilo maso (tak jako na karbanátky).
Krok 4: Přidáme koření, semleté maso a semletá syrová játra. Osolíme a ochutnáme.
Krok 5: Vymažeme sádlem silně pekáč, nebo vyšší plech a naklademe vrstvu prejtu.
Krok 6: Vršek urovnáme namočenou rukou a ještě poklademe sádlem.
Krok 7: Dáme péci, aby byla kůrčička. Je třeba vědět, že vše, krom jater, je vařené, tak nepotřebuje prejt moc dlouho péci.
Krok 8: Když je třeba, trochu potřeme polévkou v průběhu pečení. Podáváme s brambory - u nás s kočičákem.
Zveřejněno 20. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYRL
Moje poznámka
Domácí prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYRL
Nejnovější recepty
Plněné těstoviny se špenátem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kousky na cibuli s rajčátky
Přidáno před 12 hodinami
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno 21. 4. 2025 05:00
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem
miklve před 11 hodinami
Závin z jogurtového těsta
miklve před 11 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
miklve před 11 hodinami
Tortilla plněná kuřecím masem
miklve před 11 hodinami
Květákový nákyp s hráškem
miklve před 11 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
miklve před 12 hodinami
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 12 hodinami
Club sušenky
Kerstein před 12 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 13 hodinami
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 15 hodinami
Tématické fráze:
prejt recept,
prejt,
vepřový prejt,
výroba prejtu,
recept na prejt,
jitrnicový prejt,
jak udělat prejt,
pečený vepřový prejt,
jelitovy prejt recept,
buchta do prejtu,
pečený prejt,
jak se dělá prejt,
recept prejt,
vyroba domaciho prejtu,
domaci jitrnice,
jitrnicový prejt recept,
pečení prejtu,
domácí jitrnice recept,
jak upect prejt,
jelitový prejt
Suroviny:
bůček vepřový,
hlava vepřová,
koleno vepřové,
plíce vepřové,
játra,
koření nové koření mleté,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
ořech muškátový,
majoránka,
česnek,
houska,
rohlík,
sádlo
Komentáře (26)